Приємні неприємності

23.02.2007
Приємні неприємності

Шевченко знову «на коні». (Фото РЕЙТЕР.)

      Чинний володар Кубка чемпіонів «Барселона» не знала гіркоти домашніх поразок на євроарені з квітня 2003 року, коли поступилася на своєму «Ноу камп» «Ювентусу». Позавчора, програвши «Ліверпулю», каталонці залишили поле на щиті лише вдруге в останніх 20 матчах Суперліги. Перемогу англійцям принесли Белламі та Ріїсе, які за кілька днів до того... побилися на тренуванні (валлійця за удар партнера ключкою для гольфу навіть оштрафували на 80 тисяч фунтів стерлінгів).

      Підопічні Франка Райкарда під впливом поразки від «Валенсії» в попредньому турі чемпіонату Іспанії почали єврокубкову зустріч активно, й Деку відкрив рахунок ударом головою після навісу Дзамбротти. У стартових складах обох команд було по троє іспанців, і один із них — голкіпер господарів Віктор Вальдес — став антигероєм матчу, затягнувши м'яч у ворота після не надто складного удару головою Крейга Белламі. Гру в другому таймі контролював «Ліверпуль», що і втілилося в удар під поперечину норвежця Ріїсе.

      Гарні шанси на вихід у чвертьфінал після виїзду на Піренейський півострів зберіг також і інший англійський клуб — «Челсі». Інтрига матчу в Порту полягала вже хоча б у тому, що тренер «аристократів» Жозе Моуріньйо протистояв своєму колишньому клубу.

      Провідний захисник гостей Джон Террі, ледь вийшовши з лазарету, у дебюті зустрічі знову зазнав травми. Поки лондонці готували заміну, хавбек «Порту» Рауль Мейрелеш потужно і влучно пробив з далекої відстані. Але незабаром Ар'єн Роббен, який замінив капітана, зробив пас на хід Андрієві Шевченку, й український бомбардир лівою ногою холоднокровно відновив рівновагу, забивши свій 58-й м'яч у єврокубках. Змінити рахунок могли футболісти обох команд, у тому числі й Шева, якого замінили лише на 88-й хвилині.

      «Валенсія» здобула вигідну результативну нічию в Мілані з «Інтером», зумівши двічі відігратися після штрафного удару Вільї й дальнього пострілу Сильви. У Римі ближчим до перемоги був «Ліон»; «Рома» ж змогла протиставити французам лише «стандарти» у виконанні Тотті та грубість, за що від досить ліберального англійського арбітра Майкла Райлі одержала вісім (!) жовтих карток.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу

Перші матчі. Результати середи:

«Барселона» (Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:2 (Деку, 14 — Белламі, 43; Ріїсе, 74)

«Інтер» (Італія) — «Валенсія» (Іспанія) — 2:2 (Камб'яссо, 29; Майсон, 76 — Вілья, 64; Сильва, 86)

«Рома» (Італія) — «Ліон» (Франція) — 0:0

«Порту» (Португалія) — «Челсі» (Англія) — 1:1 (Мейрелеш, 12 — Шевченко, 16)