ХРОНІКА

22.02.2007
Футбол

      Бразильський захисник київського «Динамо» Родольфо перейшов до московського «Локомотива». Сума трансферу становила 3,7 млн. євро. У складі віце-чемпіонів України Родольфо за два з половиною роки провів 56 матчів у національній першості (7 голів) і 15 — у єврокубках.

* * *

      У Печерському районному суді Києва відбулося перше засідання за позовом гравця донецького «Металурга» Георгія Деметрадзе, який виступає проти обмеження кількості легіонерів у матчах чемпіонату й Кубка України. Грузинський футболіст на засідання не з'явився, тому ще одну можливість виступити він отримає 2 березня.

 * * *

      Контрольні матчі. «Карпати» — «Жетису» (Казахстан) — 1:0 (Платон), «Зоря» — «Волинь» — 2:1, «Зоря» — «Пахтакор» (Узбекистан) — 2:2, «Сталь» — «Ветра» (Литва) — 4:1, «Металіст» — «Работнічки» (Македонія) — 2:0 (Валяєв, Діденко), «Таврія» — «Полонія» (Польща) — 0:1.

Шахи

      На супертурнірі Морелія/Лінарес львів'янин Василь Іванчук, граючи чорними фігурами, розійшовся миром із росіянином Петром Свідлером. Після трьох турів українець набрав два очки і лідирує разом з індійцем Вішванатаном Анандом.

Біатлон

      Учора в Болгарії індивідуальною чоловічою гонкою на 20 км стартував чемпіонат Європи. Першими призерами змагання стали норвежці Г'єлланд (50 хв. 11,7 сек.; 0 промахів) і Г'єдрем (+4,8; 1), а також киянин Олексій Коробейников. Від переможця він відстав на 17,5 сек., а обох промахів припустився на останній стрільбі, стоячи.

      Решта наших земляків посіли такі місця: Олександр Біланенко — 8-ме (+1.02,9; 1), Руслан Лисенко — 18-те (+3.39,9; 2), Олексій Айдаров — 30-те (+4.56,3; 4).

Баскетбол

      Українська федерація відхилила протест МБК «Одеса» на результат суботньої зустрічі цього клубу з «Кривбас-баскетом» у Кривому Розі. Матч завершився з рахунком 98:89 на користь господарів. Нагадаємо, гості скаржилися, що їм завадила зупинка у грі через димову завісу, створену фанатами. Водночас ФБУ оштрафувала місцевий клуб на 1500 грн. за незабезпечення порядку в залі.