Романо-германський факультет

22.02.2007
Романо-германський факультет

Рауль — знову герой Мадрида.

      Два з половиною місяці минуло від останнього туру групового етапу Суперліги, і от кращі клубні команди Європи знову виходять на поле одна проти одної. Тепер їхня компанія стала вдвічі меншою, а ціна перемоги — у кілька разів вищою, адже у «плей-оф» зовсім інший підхід до кожного поєдинку.

      Цікаво, що у вівторок усі чотири протистояння були «романо-германськими». Найбільш емоційною й запеклою вийшла битва у Мадриді між давніми знайомими — «Реалом» і «Баварією». До цього у матчах «на виліт» перевага була на боці іспанців — 4:3. Куди хильнуться шальки терезів нині, перша зустріч відповіді не дала. Обидва суперники переживають зараз не кращі часи. Захист команд тріщав по всіх швах, але «Реал» у першому таймі все ж виглядав краще за зовсім невиразних мюнхенців.

      Вдалі дії господарів у нападі втілилися в три голи, два з яких сталися після виконання стандартних положень Бекхемом. Капітан «галактікос» Рауль, якого нарешті «прорвало» після тривалої безгольової «засухи», і голландський форвард ван Ністелрой після позавчорашнього поєдинку ввійшли до когорти кращих бомбардирів поточного турніру, забивши загалом по п'ять м'ячів.

      По перерві «Реал» грав на утримання приємного рахунку, а німці намагалися знайти шляхи до воріт Касільяса. У підсумку голландець ван Боммель, якого в Мадриді зненавиділи з часу його виступів за «Барселону», ударом із 18 метрів скоротив відставання, але не вберіг Оттмара Хіцфельда від третьої поразки в чотирьох матчах на посту головного тренера «Баварії». 2:3 — і півзахисник «Баварії» адресував непристойний жест фанам господарів, за що йому, певно, ще дістанеться від УЄФА.

      Жодна з команд не досягла помітної переваги і в решті двобоїв вівторка. Хіба що «МЮ» зробив суттєвий крок до чвертьфіналу, «всуху» перемігши у Франції «Лілль». Досвідчений валлієць Райан Гіггз незадовго до завершення зустрічі вдало виконав штрафний удар без свистка судді. Рефері і не вимагав чекати на його знак, але такої підступності ніхто з господарів, які були зайняті шикуванням стінки, не очікував.

      Ветеран «Мілана» Пауло Мальдіні у Глазго провів сотий матч у Лізі чемпіонів, але його команда не виграє вже в третій зустрічі ЛЧ поспіль.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу

Перші матчі. Результати вівторка:

«Реал» (Іспанія) — «Баварія» (Німеччина) — 3:2 (Рауль, 10, 28; ван Ністелрой, 34 — Лусіо, 23; ван Боммель, 88)

«Селтік» (Шотландія) — «Мілан» (Італія) — 0:0

ПСВ (Голландія) — «Арсенал» (Англія) — 1:0 (Мендес, 61)

«Лілль» (Франція) — «Манчестер юн.» (Англія) — 0:1 (Гіггз, 83)