Чекайте «Хобіта»

21.02.2007
Чекайте «Хобіта»

Таким був Бiльбо Торбiнс у головнiй трилогiї.

      Довгоочікуваний фільм «Хобіт», який сюжетно передує кінотрилогії «Володар перснів», вийде на екрани у 2009 році. Так принаймні обіцяє Роберт Шеїй, керівник компанії New Line Cinema, яка екранізувала й «Володаря...». Щоправда, в інтерв'ю газеті «Нью-Йорк таймс» він зізнався, що сценарію майбутньої стрічки у кінокомпанії ще немає. Але запевнив, що робота над ним розпочнеться вже найближчим часом.

      Утім проблема не лише у сценарії — значно серйознішим є питання, хто ж стане режисером фільму про пригоди Більбо Торбінса, який першим із хобітів знайшов Перстень всевладдя. Нагадаємо, минулої осені режисер трилогії «Володар перснів» Пітер Джексон розсварився з New Line Cinema, подавши на неї судовий позов. На думку Джексона, роботодавці «зажали» значну частину прибутків із прокату, яка за контрактом належала йому. Обурене керівництво кіностудії розірвало з режисером уже було укладену угоду про зйомки «Хобіта», а судові слухання з цього приводу тривають і досі.

      Роберт Шеїй висловив жаль із приводу того, що раніше піддався емоціям і дуже різко висловився про Джексона. Однак, за словами голови кінокомпанії, шкодує він лише про емоційність своїх заяв і про те, що втратив друга. А від суті сказаного — не відмовляється: працювати з Джексоном Шеїй не хоче й планує підшукати для екранізації «Хобіта» іншого режисера. А шкода, адже навряд чи комусь іще вдасться так вдало перенести на екран фантастичний світ Середзем'я, вигаданий Толкієном, як це зумів зробити талановитий новозеландець.