ХРОНІКА

21.02.2007
Стрибки у воду

      Збірна України стала переможцем Кубка чемпіонів, розіграш якого завершився у Стокгольмі. Виборовши шість медалей (3+1+2), «синьо-жовті» випередили в командному заліку других призерів — росіян.

      Золоті нагороди у шведській столиці вибороли Олена Федорова й Алевтина Корольова (синхронні стрибки з триметрового трампліна), Антон Захаров і Юлія Прокопчук (кожен — у стрибках із 10-метрової вишки). Чемпіонка Європи-2006 Прокопчук разом із Катериною Жук здобула також «срібло» у синхронних стрибках із тієї ж вишки. Дмитро Лисенко став третім і в одиночних стрибках з триметрового трампліна, і в синхронних у парі iз Захаровим.

Хокей на траві

      В Австрії завершився другий чемпіонат світу в залах. Жіноча збірна України з індор-хокею, яка дебютувала на цих змаганнях, посіла четверте місце, поступившись у матчі за бронзові медалі команді Німеччини — 2:5. У фіналі турніру голландки здолали іспанок — 4:2.

Шахи

      У другому турі супертурніру «Морелія/Лінарес», який триває у Мексиці, українець Василь Іванчук переграв білими фігурами лідера світового рейтингу болгарина Веселіна Топалова. Відтак львів'янин разом із юним данцем Карлсеном очолює турнірну таблицю, маючи в активі 1,5 очка.

Легка атлетика

      Президент Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Валерій Борзов у розмові з кореспондентом «УМ» спростував розповсюджені в інтернеті чутки щодо його претензій на посаду президента Європейської легкоатлетичної асоціації (ЄАА). «Якщо хтось мене і висунув, то мені про це нічого не відомо», — каже Борзов. Насправді ФЛАУ запропонувала його кандидатуру в раду ЄАА — найвищий орган цієї організації.

Хокей

      Білоруська екстра-ліга. 54-й тур. «Керамін» — «Металург» — 3:3, «Юність» — «Вітебськ» — 5:2, «Хімволокно» — «Німан» — 6:4, «Хімік-СКА» — «Гомель» — 3:1, «Динамо» — «Сокіл» — 7:0.

      Турнірне становище після 49 матчів: «Керамін» — 107, «Динамо» — 105, «Юність» — 104, «Хімволокно» — 84, «Хімік-СКА» — 78, «Гомель» — 76 (50), «Німан» — 63, «Металург» — 61, «Вітебськ» — 60, «Сокіл» — 31, «Брест» — 11.

* * *

      НХЛ. «Філадельфія» — «Бостон» — 3:6 (Житник «Ф» — 25 хв., 1 кидок, корисн. «0»).

Біатлон

      Чемпіонат Європи, який мав розпочатися вчора у болгарському місті Банско, стартує лише сьогодні. Річ у тім, що авіаперевізники не змогли вчасно доставити багаж відразу кільком командам, тому організатори й вирішили перенести початок гонок на день пізніше.