Так запалюються нові зірки

21.02.2007
Так запалюються нові зірки

Дуель «ЗТР» і «Портовика» вийшла бойовою. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

      У  центральних матчах 9-го туру чоловічої гандбольної суперліги зустрілися головні конкуренти в боротьбі за чемпіонський титул. На кону стояло збереження інтриги, для чого «Запоріжтрансформатору» на своєму майданчику треба було двічі обіграти минулорічного чемпіона — «Портовик» із Південного. Додаткового забарвлення протистоянню додав той факт, що в Південному на провідних ролях нині двоє екс-запоріжців — гравець збірної Євген Гурковський Олександр Шевельов, якому в «Портовику» довірили відповідальну позицію центрального захисника.

      У протистоянні зі своїм колишнім клубом і Шевельов, і Гурковський не змогли стримати емоцій, наслідком чого стали отримані ними червоні картки в другій зустрічі. Коли напруга сягала апогею, не витримували нерви у багатьох. Суддям вдалося пригасити пристрасті на самому початку, інакше могла виникнути справжня бійка «стінка на стінку».

      Шкода, що такі матчі відбувалися у тренувальному спорткомплексі «ЗТР», що не розрахований на велику аудиторію. Подейкують, що перенос ігор із Палацу спорту «Юність» на «ще більш домашній» майданчик став додатковим козирем у руках господарів. Може, й так, але тисячі глядачів у місті, де гандбол користується великою популярністю, не побачили захоплюючих баталій та нових зірок українського гандболу.

      Перший матч запоріжці виграли з розривом у два м'ячі. У повторній грі, коли роздратовані «портовики» швидко забезпечили собі відрив у чотири-п'ять м'ячів, наставник «ЗТР» В'ячеслав Дідушенко поставив у ворота третього голкіпера Геннадія Комка. І той видав справжній бенефіс, вдало реагуючи на кидки гостей. Проте і його подвиги не дозволили б зламати перебіг подій, якби не дивовижна снайперська точність молодого бомбардира «ЗТР» Сергія Онуфрієнка, який закинув у ворота чемпіонів 16 (!) м'ячів.

      Вирвавши «на зубах» дві перемоги, запорізька команда скоротила відставання від конкурентів до одного очка. У турнірній таблиці міг би встановитися паритет, якби не «позапланова» нічия підопічних Дідушенка із луганським «Буревісником» та мінімальна поразка броварському «Будівельнику» — двом безкомпромісним командам, які стали справжнім відкриттям чемпіонату і здатні ще попсувати нерви фаворитам. Можливо, у таких напружених матчах вийдуть на якісно новий рівень і молоді кандидати до збірної України, на яку в найближчому майбутньому чекає суттєве кадрове оновлення.

 

ТАБЛО

Українська чоловіча суперліга. 9-й тур

      «ЗТР» (Запоріжжя) — «Портовик» (Південне) — 23:21, 30:29; «Будівельник» (Бровари) — «Політехнік» (Донецьк) — 31:21, 36:24; «Буревісник» (Луганськ) — «Авіатор» (Київ) — 28:21, 27:20; «Шахтар-Академія» (Донецьк) — «Академія» (Харків) — 34:16, 38:24.

      Турнірне становище: «Портовик» — 28 (16 ігор), «ЗТР» — 27 (16), «Будівельник» — 26 (18), «Буревісник» — 25 (16), «Шахтар-Академія» — 23 (18), «Політехнік» — 11 (16), «Авіатор» — 11 (18), «Динамо» (Полтава) — 10 (16), «Олімпус» (Кишинів) — 4 (14), «Академія» — 3 (18).