Американський підхід

20.02.2007
Американський підхід

Скоро в Українi зможуть проводити унiкальнi операцiї на серцi. (Фото з сайту www.intermedseru.de)

      Унікальний за складністю й оснащеністю комплекс під назвою Max-Well, який будується у місті-супутнику Києва, буде складатися з клініки для лікування онкологічних і кардіологічних захворювань та з виробничого комплексу для розробки біофармацевтичних препаратів. Інвестори передбачають, що вже на початку 2008 року клініка, розрахована на 250 місць, зможе прийняти своїх перших пацієнтів — людей, які страждають від різноманітних серцевих патологій та онкологічних захворювань. Як розповіли «УМ» представники компанії Max-Well Biopharma (головний офіс), загальна сума інвестицій у створення комплексу становить понад 60 мільйонів доларів.

      Засновник компанії професор Кеннет Алібек переконаний, що завдяки цьому масштабному проекту можна буде зменшити смертність від найбільш серйозних захворювань в Україні й в інших країнах СНД. У фахівців таке твердження не викликає сумнівів, адже ім'я пана Алібека добре відоме у медичному світі. Професор, який наразі консультує уряди Великобританії, Швеції, Франції, Японії, Сінгапуру, Голландії, Німеччини, Швейцарії, Австралії, Тайваню, США й Казахстану з питань біотехнологій, має чим здивувати українських медиків...

      А поки триває будівництво, інвестори працюють над іншими проектами. Так, у рамках соціальної програми Max-Well допомагає лікарні міста Бориспіль — за кошти компанії (близько 100 тисяч гривень) проводиться ремонт у хірургічному відділенні лікарні. Також фахівці готують пілотний номер науково-популярного журналу, який буде розповідати про новітні розробки на фармацевтичному ринку, проблеми профілактики й причини виникнення різних захворювань, про сучасні способи діагностики й методи лікування. Крім того, компанія вирішила запропонувати українському МОЗу допомогу в реалізації деяких державних програм з охорони здоров'я. Яких саме — інвестори вирішать протягом найближчого часу.