ХРОНІКА

20.02.2007
Санний спорт

      Українка Наталія Якушенко вдруге поспіль (і загалом удруге в цьому сезоні) сягнула подіуму на етапі Кубка світу. У латвійській Сігулді 34-річна киянка посіла друге місце слідом за німкенею Сільке Краусхар, програвши їй усього 0,09 сек. Причому в першій спробі Наталка показала другий час, а в повторній — була кращою серед 24 спортсменок. Ще одна наша співвітчизниця, Лілія Лудан, зупинилася на сьомій позиції.

      У загальному заліку Кубка світу, розіграш якого завершився, Якушенко піднялася на п'яту позицію (364 очки). Лудан — на 11-му місці (292). А виграла змагання з великим відривом Краусхар (845).

Теніс

      Донеччанка Ольга Савчук дійшла до півфіналу турніру серії WTA в індійському Бангалорі, що стало для неї кращим результатом у кар'єрі. У чвертьфіналі 19-річна українка здолала хорватку Єлену Костанич (6:3, 6:4), а в наступному матчі не змогла вчинити спротиву італійці Марі Сантанджело (1:6, 0:6).

Легка атлетика

      На міжнародному турнірі, що відбувся у залі майбутнього чемпіонату Європи в Бірмінгемі, українці посіли два треті місця: Юрій Кримаренко — у стрибках у висоту (2,27 м), а Тетяна Мезенцева — у бігу на дві милі (9 хв. 51,31 сек.).

Шахи

      Престижний супертурнір, що традиційно проводився в іспанському Лінаресі, цього разу, як і торік, пройде в два етапи. Перше коло за участі восьми гросмейстерів розпочалося в мексиканському місті Морелія. Українець Василь Іванчук отримав можливість узяти участь у змаганні через відмову Теймура Раджабова (у Мексиці пограбували готельний номер, де зупинився батько азербайджанського шахіста, він же — тренер Раджабова). У першому турі львів'янин білими фігурами розійшовся миром з угорцем Петером Леко.

Гандбол

      Жінки. Кубок ЄГФ. 1/8 фіналу. Перший матч. «Мотор» (Запоріжжя) — «Локомотив» (Загреб, Хорватія) — 28:24.

      Кубок виклику. 1/8 фіналу. Перший матч. «Карпати» (Ужгород) — «Мунципаль» (Румунія) — 20:28.