ХРОНІКА

15.02.2007
Футбол

      Відбулося жеребкування відбіркового циклу чемпіонату Європи 2009 року серед молодіжних збірних (U-21). Підопічні Олексія Михайличенка із першого «кошика» отримали «посильного» суперника.

      Група 2: Чехія, УКРАЇНА, Туреччина, Вірменія, Ліхтенштейн.

      Загалом груп десять. До наступного раунду («плей-оф») виходять кращі 14 збірних, тобто 10 переможців груп і чотири кращі команди з числа тих, які посядуть другі місця. Сім переможців пар у «плей-оф» отримають путівки до фінальної частини чемпіонату.

      Відбіркові матчі у групах відбуватимуться з 2 червня 2007 року по 10 вересня 2008-го.

* * *

      Контрольні матчі: «Динамо» — «Маккабі» (Т-А, Ізраїль) —  2:0 (Родріго, Клебер), «Металіст» — «Жиліна» (Словаччина) — 1:1 (Фомін), «Чорноморець» — «Сконто» (Латвія) — 2:1 (Даниловський, Венглинський), «Волинь» — «Машал» (Узбекистан) — 1:4.

* * *

      За повідомленням італійської «Гадзетта делло спорт», у понеділок форвард «Челсі» і збірної України Андрій Шевченко разом із дружиною Крістен відвідав Мілан. Футболіст замовив спеціальний чартер до Італії, щоб повечеряти зі старими друзями — Кахою Каладзе, Паоло Мальдіні та його дружиною Адріаною. Після вечері Шева довго спілкувався з Каладзе на сходах будинку, де мешкає грузинський захисник. До Лондона українець повернувся вже в ніч на вівторок.

      За словами Кахи Каладзе, цей візит — суто дружній, і Шевченко не збирається повертатися до «Мілана». «Андрієві подобається Лондон, і його все влаштовує в «Челсі», — сказав Каладзе.

Теніс

      На турнірі серії WTA в Бангалорі (Індія) японка Юріка Сема продовжила «знімати скальпи» з українських тенісисток. Вибивши з розіграшу спочатку Юліану Федак, учора Сема в трьох сетах розправилася і з Юлією Бейгельзімер — 1:6, 6:4, 6:1.

Хокей

      НХЛ. Матчі за участі українців: «Торонто» — «Айлендерз» — 2:3 (по бул.; Понікаровський («Т») — 21:10, «0», 3 кидки), «Кароліна» — «Лос-Анджелес» — 2:1 (Бабчук («К») — не грав), «Тампа-Бей» — «Фінікс» — 5:3 (Федотенко («Т») — 19:13, 0+2, «0», 4 кидки).

      За рахунку 3:3 в третьому періоді матчу в Тампі Руслан Федотенко двічі відзначився результативними передачами, завдяки яким Річардс і Перрен оформили перемогу господарів. Тепер в активі Руслана за сезон 26 очок — 11 закинутих шайб і 15 гольових пасів.