За хмари без штанів не пускають

14.02.2007

      Численні перевірки в аеропортах, посилені після терактів у США 11 вересня 2001 року, «діставали» мандрівників і раніше. Після того як у Лондоні розкрили змову потенційних терористів, що планували підiрвати літаки рідкою вибухівкою, літати американськими та європейськими рейсами стало просто неможливо. Якщо раніше, скажімо, дуже хотілося побачити Париж чи прогулятися берегами Темзи, то тепер при самій думці про те, як тебе півгодини обшукуватимуть, роззуватимуть, викидатимуть із сумки не лише пляшечки з водою, а й креми та парфуми, вже не хочеться ніяких вояжів. Словом, той, хто вже зіткнувся з «драконівськими» перевірками в аеропортах, вчинок 66-річного туриста з Німеччини зрозуміє.

      Власне, нічого екстравагантного, з огляду на вимоги служби безпеки — зняти верхній одяг і черевики, дядечко й не зробив. Він лише «перестарався»: перед тим як пройти «рамку» в аеропорту, скинув із себе і штани, й те, що під штанами. Трапилося це у столиці Філіппін, Манілі, звідки німець летів на батьківщину.

      Як він згодом пояснив, перевірки й обшуки страшенно його роздратували, от і захотілося «підколоти» надто прискіпливих «сек'юріті». Однак у тих, схоже, з почуттям гумору не склалося. Замість того, щоб похвалити чоловіка за готовність до співпраці, вони здали його поліції. Тепер сердешному інкримінують непристойну поведінку. Німець три дні просидів у тюрмі, а вчора мав постати перед судом. Якщо обвинувачення підтвердиться, йому загрожує три роки в'язниці...