В очікуванні нових героїв

13.02.2007

      Першість України у закритих приміщеннях за традицією відбувається у Сумах. Цього разу змагання в легкоатлетичному манежі Академії банківської справи носять особливий характер, оскільки до програми чемпіонату додалися змагання багатоборців і матчева зустріч збірних України, Росії й Білорусі, яка вже вдруге проходить одночасно з національним турніром.

      Оскільки команди регіонів формуються силами обласних спортивних представництв, то заздалегідь не можна було сказати, хто саме приїде до Сум. Але, за словами державного тренера Валерія Александрова, змагання зібрали солідніший склад учасників (близько 500), ніж січневий Кубок України в Запоріжжі. Щоправда, нинішній зимовий сезон припускають переможці минулорічного чемпіонату світу — багатоборка Людмила Блонська й бігун на 1500 м Іван Гешко, котрі готуються до серпневого світового форуму в Японії за окремою програмою. Однак зірок на чемпіонаті вистачатиме. Так, пообіцяв виступити на своїй малій батьківщині олімпійський чемпіон Афін-2004 у штовханні ядра Юрій Білоног, родом із містечка Білопілля неподалік обласного центру. Цікавою обіцяє бути дуель стрибунів у висоту, де фаворитами вважаються чемпіон світу-2005 Юрій Кримаренко й рекордсмен нинішнього сезону Андрій Соколовський. Після недільних «Зірок жердини» з Донецька приїжджають до Сум нащадки Сергія Бубки.

      Як повідомив «УМ» старший тренер української команди з багатоборств Михайло Медведь, змагання у його дисципліні теж будуть високого рівня. Білоруси й росіяни привезли учасників і навіть призерів континентальних першостей, а серед наших багатоборок мають сяяти Наталія Добринська й Ганна Мельниченко. У представників сильної статі за місце під сонцем битиметься амбіційна молодь. Та і в інших номерах програми боротьба за право потрапити до омолодженої збірної України, що за три тижні відправиться на чемпіонат Європи до Англії, обіцяє бути запеклою.

      Учора о 15.30 — урочисте відкриття чемпіонату. Уже в перший день розігрувалося 11 комплектів нагород...