Загадкова загибель блондинки

10.02.2007
Загадкова загибель блондинки

Анна Ніколь Сміт.

Америка шокована: померла Анна Ніколь Сміт. Звісно, 39-річна модель «Плейбоя» й відома світська левиця — не Мерилін Монро. Але коли хтось, чиє життя постійно на виду й сприймається як «мильна опера», несподівано віддає Богу душу в досить молодому віці, та ще й при загадкових обставинах, новина автоматично потрапляє на перші сторінки газет.

 

Смерть у стилі Мерилін Монро

      Як саме і, головне, чому померла епатажна білявка, станом на вчора поліція ще не з'ясувала — ще треба було вивчити результати розтину тіла й токсикологічної експертизи. Попередньо було відомо, що Анна Ніколь, перебуваючи у Флориді на відпочинку в улюбленому Seminole Hard Rock Hotel and Casino, знепритомніла в готельному номері. З нею нібито перебувала приватна медсестра, яку фотомодель найняла, оскільки на той час уже погано почувалася. Саме медсестра о 13.38 зателефонувала до «швидкої». Реанімаційна бригада негайно відвезла Анну Ніколь до клініки, де о 14.49 вона померла, так і не прийшовши до тями.

      Поки що в цій загадковій справі запитань значно більше, ніж відповідей. Як припускають лікарі, однією з причин смерті може бути неправильний прийом ліків — Анна близько тижня відчувала симптоми чи то грипу, чи то пневмонії, і пила якісь «антигрипозні» таблетки. А можливо, і ще щось (наркотики?). Але це вже з'ясує експертиза.

      За деякими даними, вона захлинулася блювотними масами. Багато хто вказує також на різкі перепади ваги Анни — за короткий час вона скинула майже 25 кг...

Судові позови

      З огляду на великі капітали фотомоделі й пов'язані з ним судові розборки, несподівана смерть квітучої жінки виглядає дуже підозріло.

      Нагадаємо, що Вікі Лінн Хоган (таким є справжнє ім'я Анни Ніколь) уже багато років судилася за спадок свого покійного чоловіка, мільярдера Говарда Маршалла. 89-річний дідусь, зустрівши тоді ще 26-річну зірку «Плейбоя», втратив голову й запропонував кралечці руку і серце. Анна радо погодилася, переконуючи всіх, що з її боку це ніякий не меркантильний інтерес, а палке кохання. Через 14 місяців старенький помер, залишивши у спадок молодій вдові понад півмільярда доларів.

      Незважаючи на те, що синові Маршалла Пірсу дісталося майже стільки ж, віддавати половину батькових статків «цій шльондрі» він не збирався й подав до суду. Було вже багато інстанцій, у травні 2006 року — навіть Верховний суд США, який дозволив Анні подавати апеляцію, і зараз справа перебуває у федеральному суді. При цьому минулого літа 67-річний Пірс Маршалл помер, залишивши не менш лютих на дідову вдову спадкоємців...

Діти й чоловіки

      У вересні минулого року Анна Ніколь народила донечку, яку назвала Денніелінн Хоуп («Хоуп» у перекладі з англійської означає «Надія»). А через три дні буквально на руках у матері раптово помер її 20-річний син від першого шлюбу, Даніель. Причиною смерті юнака патологоанатоми назвали смертельне поєднання антидепресантів «Золофта» і «Лексапро» із замінником героїну, метадоном.

      Тепер американська преса обговорює, хто ж успадкує гроші фотомоделі. Очевидно, що її п'ятимісячна дочка, яка так ніколи й не знатиме своєї матері. Наразі опікати Денніелінн збирається цивільний чоловік Анни, її адвокат Говард Стерн. Ситуацію ускладнює те, що в офіційному шлюбі з Говардом покійна не перебувала — вони одружувалися на Багамах за «бутафорською» церемонією, яка не має юридичної сили. Більше того, Стерн судиться з колишнім бойфрендом Сміт, Ларі Біркхедом, за право називатися батьком маленької Денніелінн. І якщо генетична експертиза, призначена на останньому судовому слуханні, покаже, що біологічним батьком дівчинки є таки Ларі, опікунство, очевидно, перейде до нього. До того ж поки невідомо, чи залишила Анна Ніколь заповіт.