І ми для «сябрiв» щось відкриваємо

10.02.2007
І ми для «сябрiв» щось відкриваємо

Призерки жіночих змагань.

      Зимовий чемпіонат України у Львові, який відкрив новий сезон вітчизняного п'ятиборства, став частиною підготовки нашої збірної до світового i європейського форумів, де розігруватимуться олімпійські ліцензії в Пекін-2008. На змагання прибули 60 чоловіків та 20 жінок із семи регіонів країни, а також 16 кращих спортсменів із Білорусі, відтак чемпіонат набув статусу відкритого. А що? Хокейна екстра-ліга сусідньої держави має назву відкритої саме через участь у ній київського «Сокола», тепер і українці відповіли білорусам подібним кроком.

      Право підняти прапор України на урочистому відкритті турніру надали срібному призеру чемпіонату Європи в естафеті Євгену Боркіну.

      «Перебір» спортсменів у чоловічій частині програми змусив організаторів провести півфінали, тоді як жінки одразу боролися за медалі. Щоправда, на стадії відбору чоловіки-п'ятиборці обійшлися без верхової їзди.

      Білоруські спортсмени показали себе гідними конкурентами господарям, внаслідок чого 13 із них потрапили до числа 32 кращих серед чоловіків. На цьому «сябри» не зупинилися і в підсумку посіли чотири перші місця.

      Кращим із вітчизняних п'ятиборців виявився представник Донеччини Дмитро Кірпулянський, який минулого року ще виступав у юніорській збірній. У жінок за відсутності лідера збірної Вікторії Терещук перемогу святкувала Анастасія Чумакова з Донецька, а срібна й бронзові нагороди дісталися луганчанкам Наталії Ібатуліній та Ірині Дубініній.

      Медалі, дипломи та пам'ятні відзнаки призерам вручав чемпіон світу з сучасного п'ятиборства 1971 року Леонід Іванов.

 

ДО РЕЧІ

      Українські п'ятиборці у заліку Міжнародної федерації сучасного п'ятиборства (UIPM) за підсумками 2006 року посідають 10-те місце серед 154 країн.

      Луганчанка Вікторія Терещук очолює особистий рейтинг кращих п'ятиборок світу.