«Модний» «Оскар»

06.02.2007
«Модний» «Оскар»

      В очікуванні 25 лютого, коли будуть оголошені лауреати премії Американської кіноакадемії (або, по-простому, «Оскара»), організатори цього дійства і його колишні, нинішні, й потенційні учасники розважаються, як можуть.

      Кіношна публіка вже встигла відвідати так званий «попередній показ мод «Оскара», що проходив у Лос-Анджелесі. У рамках цього дійства моделі демонстрували 30 найкращих строїв, які вдягали найвідоміші зірки на попередні церемонії вручення нагород Кіноакадемії. Тендітні панянки дефілювали в сукнях Джулії Робертс (туалет від Валентино актриса одягала у 2001 році, коли отримувала «Оскар» за головну роль у фільмі «Ерін Брокович»), Холлі Беррі (розкішний туалет від Сааб, нагорода за фільм «Бал монстрів» у 2002-му), Хіларі Свонк (незрівнянна сукня з голою спиною від Гі Лярош; «Крихітка за мільйон доларів», 2005), Рене Зеллвегер, Шарліз Терон тощо.

      Як повідомляє агенція «Рейтер», постановником та ідейним натхненником шоу був Андре Леон Таллі — стиліст журналу «Вог», який ставив за мету «надихнути цьогорічних номінантів на висловлення свого власного неповторного стилю». Простіше кажучи, вже вкотре фахівці від моди намагаються спрямувати зірок. У річище доброго смаку. І, швидше за все, ці добрі наміри знову будуть марними. Адже, попри заклики вбиратися вишукано й елегантно, щороку на таких заходах кишма кишать знаменитостi в жахливому й навіть вульгарному вбранні.

 

ДО РЕЧI

      Минулого тижня усім п'яти з гаком тисячам кіноакадеміків надійшли бюлетені з переліком фільмів та постатей, номінованих на здобуття «Оскара». Відзначивши тих, хто, на їхню думку, найбільше гідний «золотого чоловічка», члени академії повинні повернути заповнені бюлетені не пізніше 20 лютого — останнього вівторка напередодні церемонії нагородження.