Китайський «Нарцис»

01.02.2007

      Міф про Нарциса відтепер може вважатися не лише давньогрецьким, а й сучаснокитайським. Та й не міфом, власне, адже новітня історія закоханого у самого себе чоловіка не лише трапилася насправді, а навіть «удосконалилася». Річ у тім, що 39-річний Лю Є з китайського міста Чжухай вирішив, що вмирати від любові до себе, коханого, — це щонайменше дурниця. Та й навіщо, якщо можна із самим собою... одружитися.

      Вирішив — і зробив. Себто одружився зі своїм альтер его — вбраною у весільну сукню пiнопластовою лялькою, на яку було нанесене його власне фотографічне зображення. Шлюбна церемонія пройшла за всіма правилами: як повідомляє сайт «Ананова», «молодих» благословили предки і почесні гості, а на бучному весіллі гуляли понад сто запрошених.

      Лю Є категорично заперечує підозри в тому, що він або гомосексуаліст, або просто псих. «Я пішов на цей крок передусім для того, щоб таким чином висловити незадоволення дійсністю, — пояснює китаєць. — Завдяки цьому шлюбу я себе відчув повноцінною людиною. І ніякий я не «голубий». Хоча в себе, мабуть, і справді трішки закоханий...».