Втішилися другими місцями

01.02.2007
Втішилися другими місцями

Гірники постійно тримали голкіпера «Хапоеля» в напрузі. (Фото РЕЙТЕР.)

Втішилися другими місцями

      У своєму останньому матчі на Кубку Першого каналу в Ізраїлі донецький «Шахтар» зміг обіграти «Хапоель» із Тель-Авіва з таким самим рахунком, що й московський ЦСКА. Проте чемпіон Росії зіграє у фіналі, тоді як донеччани змушені передчасно повернутися в Україну. Організатори не передбачили матчу за третє місце. Його «помаранчево-чорні» неофіційно «записали» собі, мотивуючи це тим, що набрали на очко більше, ніж друга команда іншої групи — київське «Динамо».

      Результат позавчорашнього матчу на стадіоні «Блюмфельд», де зібралося лише 500 глядачів, не викликав сумнівів, оскільки номінальні господарі напередодні відіграли важкий поєдинок національного чемпіонату. Мірча Луческу теж, очевидно, розумів, що підопічні Іцхака Шума нездатні створити його команді великі проблеми, тому максимально скористався шансом перевірити можливості тих гравців, які не надто часто потрапляють до основного складу. Так, ігрову практику отримали всі 18, заявлених на матч, донецьких футболістів, серед яких — аж восьмеро українців. Лише капітан гірників Анатолій Тимощук стежив за матчем із ложі преси, оскільки в попередньому поєдинку побачив перед собою червону картку.

      Наші співвітчизники вкотре довели, що можуть діяти не лише ефективніше за легіонерів, а й ефектніше. Рахунок відкрив Олексій Белік, який днями став батьком, тож партнери з задоволенням виконали з ним ритуал «колисання новонародженого» вже на 15-й хвилині, коли форвард збірної України замкнув простріл Шевчука.

      Господарям вдалося досить швидко відігратися, реалізувавши фактично єдиний гольовий момент у матчі. Вермут «накрутив» на фланзі хорвата Даріо Срну і видав пас на Огбону. Той не схибив. Цей епізод достатньо мотивував лише українців — надалі вони забили три красивих голи. Дмитро Чигринський вже не вперше відправив снаряд у сітку, ефектно підрізавши його у верхній кут воріт головою. Андрій Воробей відзначився першим своїм дотиком до м'яча після того, як Белік і Жадсон видали красиву перепасовку в один дотик. А крапку поставив 20-річний дебютант «Шахтаря» Олексій Полянський, який забив один із найгарніших голів турніру під поперечину потужним ударом із 30 метрів.

      Останньою цікавою подією зустрічі стало пенальті у ворота «Шахтаря», яке «заробив» той же Полянський, а відбив ветеран команди Дмитро Шутков.

 

ТАБЛО

Група В

«Хапоель» (Т-А) — «Шахтар» — 1:4

      Голи: Огбона, 18 — Белік, 15; Чигринський, 36; Воробей, 59; Полянський, 75

      Нереалізоване пенальті: Абітбуль, 82 («Х»)

      «Шахтар»: Плетикоса (Шутков, 46), Гюбшман, Чигринський (Полянський, 61), Срна (Гай, 46), В. Шевчук, Левандовський, Фернандіньйо (Елано, 46), Матузалем (Кучер, 72), Жадсон (Дуляй, 61), Белік, Маріка (Воробей, 57)

      Підсумкове становище: ЦСКА — 6, «Шахтар» — 3, «Хапоель» — 0.