ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

31.01.2007
Кубок Першого каналу

      Фінал турніру за участю шести кращих команд України, Росії й Ізраїлю буде суто російським. Це стало відомо після того, як у понеділок увечері московський «Спартак» в останньому матчі групи А переграв «Маккабі» з Хайфи. Асистентом другого голу «червоно-білих» виступив півзахисник збірної України Максим Калиниченко.

      Група А: «Спартак» (М, Росія) — «Маккабі» (Х, Ізраїль) — 2:0 (Павлюченко, 2; Овусу-Абейє, 8)

      Підсумкове становище: «Спартак» — 4, «Динамо» — 2, «Маккабі» — 1.

      Суперником спартаківців у фінальному двобої за мільйон доларів будуть земляки з ЦСКА.

Українське міжсезоння

      Контрольні матчі за участі українських клубів: «Динамо» — «Маккабі» (Т-А, Ізраїль) — 2:1 (Клебер, Родольфо), «Іллічівець» — «Динамо» (Тб, Грузія) — 3:0, «Зоря» — «Галактік» (Румунія) — 1:1, «Зоря» — «Крилья совєтов» (Росія) — 0:1, «Металург» (З) — «Нефтчі» (Азербайджан) — 2:2, «Кривбас» — «Націонал» (Румунія) — 2:1, «Сталь» — «Арджеш» (Румунія) — 0:2, «Сталь» — «Шинник» (Росія) — 0:2.

Заміна на тренерській лаві шотландців

      Новим головним тренером збірної Шотландії, суперника української команди з відбору на Євро-2008, став Апекс Макліш, який кілька місяців тому був звільнений з посади наставника «Глазго рейнджерс». Таким чином 48-річний Макліш i нинішній керманич «рейнджерів»  Уолтер Сміт помінялися місцями.

Трансфер володаря «Золотого м'яча»

      Кращий футболіст світу 2006 року, капітан збірної Італії Фабіо Каннаваро влітку перейде з мадридського «Реалу» до лондонського «Челсі». Керівництво чемпіона Англії уже домовилося і з самим захисником, який у Лондоні отримуватиме 3,4 млн. фунтів на рік, і з його нинішнім клубом, який не чинитиме перешкод трансферу.

Новий член УЄФА

      На Конгресі УЄФА, який завершився у Дюссельдорфі, 53-м членом європейської футбольної родини стала Чорногорія. Перший офіційний матч збірна балканської республіки проведе 24 березня у Подгориці проти Угорщини. Президентом Футбольної асоціації Чорногорії є відомий у минулому футболіст італійського «Мілана» Деян Савічевич.

      Натомість Гібралтару у прагненні стати членом УЄФА було відмовлено.

Грубість у стилі Зідана

      У матчі чемпіонату Італії в Генуї між «Сампдорією» й «Інтером» захисник «нерадзуррі» Марко Матерацці знову отримав удар головою, схожий на знамените «бодання» француза Зінедіна Зідана у фіналі чемпіонату світу. Тільки цього разу гравець «Сампдорії» Дельвеккіо влучив не в груди Матерацці, а в підборіддя, за що отримав червону картку, а його опонент — жовту. Причиною поведінки Дельвеккіо стала груба атака Матерацці воротаря генуезців.