ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

24.01.2007
«Арсенал» знову виставили на аукціон

      Головне управління комунальної власності Київської міськдержадміністрації втретє виставило на продаж свою частку (80 відсотків) у статутному фонді ФК «Арсенал-Київ». Стартова ціна пакету акцій становить 770 тисяч грн., а аукціон призначено на 28 лютого. Заявки претендентів прийматимуться до 24 лютого.

      Нагадаємо, що четверту команду вищої ліги вже двічі намагалися продати, але покупців не знайшлося.

«Блекберн» підманув «Динамо» з Несмачним

      Замість динамівця Андрія Несмачного англійський «Блекберн роверз» на позицію лівого захисника придбав у «Ліверпуля» Стівена Уорнока, підписавши з ним контракт на три з половиною роки. Оборонець збірної України, який пройшов у Блекберні оглядини й отримав нібито позитивну відповідь щодо нового місця свого працевлаштування, так і не дочекався виклику від середняка прем'єр-ліги. При цьому останніми днями президент «Динамо» Ігор Суркіс вимагав від «Блекберна» дати відповідь упродовж 72 годин й вибачитися за своє мовчання, інакше погрожував не відпустити Несмачного з Києва.

Футбольний скандал у Польщі

      Міністр спорту Польщі Томаш Ліпек своїм рішенням  відправив у відставку керівництво Польського футбольного союзу на чолі з президентом Міхалом Лісткевичем, заявивши, що воно не змогло подолати корупцію. Новим керівником ПФС призначено Анджея Руско. Тим часом ФІФА й УЄФА заявили, що виступають проти втручання політиків у діяльність спортивних громадських організацій і, зокрема, не визнають зміни влади у польському футболі. Цілком імовірно, що нестабільність у футбольній Польщі може вплинути на долю її спільної з Україною заявки на проведення чемпіонату Європи-2012.

Акція фанатів

      У неділю в Києві відбулася демонстрація протесту футбольних фанатів під назвою «За наші права! За наш футбол!». Біля стадіону «Динамо» вболівальники під наглядом міліції зачитали свого листа до керівників «спорту номер один», де виступили проти насильства з боку міліції, за «українізацію» нашого футболу, скасування матчів у будні дні. Після цього «ультрас» мирно розійшлися.