Березень — місяць «панамський»

24.01.2007
Березень — місяць «панамський»

Володимир Сидоренко.

      Уперше ці суперники зустрілися 11 березня 2006 року в Гамбурзі. Тоді, попри визнану фахівцями перевагу українця в кожному з 12 раундів, судді зафіксували нічию: двоє виставили рівну кількість очок (114:114), і лише третій показав 118:114 на користь українця. Тим самим Володимирові Сидоренку вдалося відстояти титул чемпіона світу за версією WBA у другій легкій вазі (до 53,5 кг), але після 18 перемог в усіх попередніх боях нічия дещо зіпсувала Володі настрій.

      Але тепер наш чемпіон отримав ще один шанс довести, що він таки сильніший. «Я не забув, що Рікардо Кордоба вправно працює джебом, уміє уникати моїх атак. Необхідні висновки ми з тренером зробили і сподіваємося, що у суддів цього разу з математикою буде все гаразд», — наголошує хлопець з Енергодара. Отже, через рік після тієї нічиєї, 17 березня, повторна зустріч боксерів з України й Панами знову відбудеться в німецькому Гамбурзі, який став для Сидоренка другим рідним містом.

      Відвідавши днями Батьківщину, Володимир поділився з журналістами своїми думками про майбутній двобій: «Кордоба — боксер досить технічний, він залишається для мене одним з найбільш незручних опонентів. Але Рікардо не є жорстким, і я гадаю, що наступний бій буде легшим від попереднього, бо суперника я добре вивчив. Підготовку вже починаю цього тижня, а перший спаринг проведу приблизно за місяць до офіційної зустрічі з Кордобою».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Британська промоутерська компанія «Спортс нетворк» виграла тендер на проведення бою за звання чемпіона світу за версією WBA у першій напівсередній вазі між володарем титулу французом Себастьяном Мбейє та українцем Андрієм Котельником. Права на поєдинок виборював і Клаус-Пітер Коль, відомий українським любителям боксу господар «Юніверсум бокс промоушн». Котельник зараз тренується саме в Коля, але пропозиція «ЮБП» (380 тисяч доларів) суттєво поступалася британській (648 тисяч).

      Двобій відбудеться 3 березня, але його місце ще не визначено. Швидше, це буде Париж, Лондон або Ліверпуль.

      У жовтні 2004 року Котельник зустрічався з Мбейє і за сумнівного суддівства зазнав своєї єдиної поразки на професіональному ринзі: тоді один суддя віддав перевагу українцеві, а двоє — його суперникові.