«Козирні тузи» в гонитві за Півнем

23.01.2007
«Козирні тузи» в гонитві за Півнем

Кадр із фільму: Бадді (праворуч) стежить за польотом «тузів».

      Вітчизняні фанати кіно в стилі Квентіна Тарантіно, мабуть, чекають не дочекаються 15 лютого, коли в український прокат вийде кримінальний «екшн» «Козирні тузи». Режисер і сценарист Джо Карнахан уже презентував трейлер до цієї «чорної» комедії.

      Сюжет такий: колишній помічник боса мафії, а тепер — успішний комік Бадді Ізраель погоджується виступити в суді зі свідченнями проти колишніх дружків. Гангстери оголошують винагороду в мільйон доларів за голову цього відчайдуха, і тепер його слідами йдуть десятки кілерів, яким не завадить навіть ФБР. Але хлопак влаштовує публічні виступи й провокує найманих убивць, намагаючись при цьому вийти сухим із води. Гангстерський герой нового покоління — озброєний, переконливий і з чудовим почуттям гумору.

      Нова стрічка зібрала ціле сузір'я популярних акторів — колоритні ролі в «Козирних тузах» виконали Бен Аффлек, Енді Гарсія, Рей Ліотта. У комедіанта Бадді перевтілився 31-річний Джеремі Пайвен (у якого вочевидь українське коріння, адже англійською його прізвище пишеться як Piven — Півень).

      Фільм спільного виробництва Британії, Франції і США цікавий і тим, що став кінодебютом відомої r'n'b-співачки Аліші Кіс. Неодноразова володарка «Греммі» зіграла роль жінки-кілера, що також полює на Бадді. Заради кругленької суми героїня Аліші намагається зображати професійного снайпера...