ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

23.01.2007
Спаринги

      Донецький «Шахтар» обіграв спаринг-партнерів із норвезького «Русенборга» — 2:0 (Елано, 32; Агахова, 77) і став таким чином переможцем міні-турніру в іспанському Маспаломасі. До того, нагадаємо, чемпіони України обіграли «Брондбю» з Данії.

      Помінявши місце дислокації на Марбелью, в неділю гірники поступилися сербській «Црвені звезді» — 1:2 (Брандао, 13 — Мілованович, 8; Георгієв, 32).

* * *

      Київське «Динамо» в останньому матчі на зборі в Арабських Еміратах зіграло внічию — 1:1 — з болгарським «Літексом» (гол на рахунку Шацьких). Відтак кияни повернулися додому, звідки вже сьогодні візьмуть курс на Ізраїль, де зіграють на комерційному турнірі «Кубок Першого каналу».

      В Ізраїлі 24 і 27 лютого «Динамо» зіграє, відповідно, з командами «Маккабі» (Хайфа) і «Спартак» (Москва), донецький «Шахтар» у своїй групі 28 і 30 січня зустрінеться з ЦСКА (Москва) та «Хапоелем» (Тель-Авів). Фінал — 1 лютого.

* * *

      Інші контрольні матчі: «Чорноморець» — «Сатурн» (Росія) — 1:0 (Гілазєв), «Ворскла» — «Динамо» (Дрезден, Німеччина) — 0:0, «Харків» — «Динамо» (Тбілісі, Грузія) — 1:2 (Гладкий), «Металург» (З) — «Спартак» (Нальчик, Росія) — 1:1 (Ланько), «Зоря» — «Строітєль» (Узбекистан) — 0:2, «Кривбас» — «Кайрат» (Казахстан) — 0:1, «Таврія» — «Волинь» — 7:0, «Зоря» — «Дніпро» (Черкаси) — 1:3.

* * *

      Товариський матч. Еквадор — Швеція — 1:1.

Кубок Співдружності

      Другий склад «Шахтаря» на Кубку співдружності в Москві двічі зіграв унічию — з вірменським «Бананцом» (2:2) і латвійським «Вентспілсом» (1:1). Вирішальним для помаранчево-чорних стане останній матч у групі з узбецьким «Пахтакором».

      Цікаво, що на турнірі чемпіонів СНД вперше виступає клуб не з колишнього Радянського Союзу. Сербський ОФК на старті обіграв МТТУ (Туркменістан) — 2:0, а в другому турі здобув вольову перемогу над литовським «Каунасом» — 3:2.

Трансфери

      Московський «Локомотив» уклав чи не найбільшу угоду цього міжсезоння в Європі, придбавши в італійського «Удінезе» Асамоа Г’яна. 21-річний форвард збірної Гани, який запам’ятався виступами на чемпіонаті світу, коштував залізничникам 9 млн. євро.