Заліковка з гандикапом

23.01.2007

      Непогано виступають представники України на ХХІІІ зимових студентських іграх в Італії. Хоча цьому є своє пояснення: тоді як більшість делегацій надіслали до Турина «простих» студентів навчальних закладів, під нашим прапором на білі арени Універсіади виходять здебільшого професійні спортсмени, які мають студентські квитки. Та хай там як, а станом на ранок понеділка наші здобули вже вісім нагород.

      Першою чемпіонкою Універсіади-2007 стала сумська біатлоністка Оксана Яковлева, яка у п'ятницю виграла індивідуальну гонку на 15 км. Її землячка Вікторія Семеренко отримала в цій дисципліні «бронзу». Ще однією нагородою такого ж гатунку Віта розжилася у спринті на 7,5 км. Її сестра Валентина стала тут другою, поступившись білорусці Домрачовій.

      Ще три медалі завоювали наші чоловіки-біатлоністи. В індивідуальній гонці на 20 км Сергій Седнєв показав другий результат, а Роман Прима — третій. У спринті на 10 км Седнєв взяв ще й бронзову нагороду.

      Восьмою медаллю стало «срібло» фігуристів Тетяни Волосожар і Станіслава Морозова у змаганні спортивних пар. Щоправда, тут змагалися лише п'ять дуетів...