ХРОНІКА

20.01.2007
Волейбол

      Кубок Топ-команд. 1/8 фіналу (повторні матчі). Чоловіки. «Азовсталь» (Маріуполь) — «Вегеш» (Казінкбарсіка, Угорщина) — 3:1 (перша зустріч — 3:2). Жінки. «Сен-Леж'є» (Швейцарія) — «Круг» (Черкаси) — 0:3 (0:3).

      Кубок ЄКВ. 1/8 фіналу (перший матч). Жінки. «Динамо» (Бх, Румунія) — «Сіверськодончанка» (Україна) — 3:0.

Футбол

      Першу контрольну зустріч на зборі на Канарських островах провів донецький «Шахтар». Чемпіони України обіграли данський «Брондбю» з однаковим рахунком 5:4 і за 90 хвилин гри (Левандовський, 38; Брандао, 43; Рац, 45; Жадсон, 47; Воробей, 74 — Уїльямс, 4, 8; Бішофф, 68; Катонг, 87), і в серії післяматчевих пенальті.

* * *

      Головний тренер «Дніпра» Олег Протасов повіз на двотижневий збір в Арабських Еміратах 29 футболістів, серед них — і півзахисника збірної України Олександра Рикуна. Досі він був на поганому рахунку в Протасова, його віддали в «Металіст», але тепер термін оренди закінчився.

* * *

      Кубок короля Іспанії. 1/8 фіналу (повторний матч). «Реал» — «Бетіс» — 1:1 (Робіньйо, 5 — Дані, 37; перша зустріч — 0:0).

* * *

      Кубок Італії. 1/4 фіналу (повторний матч). «Ареццо» — «Мілан» — 1:0 (0:2).

Шахи

      У голландському Вейк-ан-Зее відбувся п'ятий тур змагань ХІХ категорії. Киянин Руслан Пономарьов свою дуель білими фігурами з чемпіоном світу росіянином Володимиром Крамником завершив унічию, так само як і кримчанин Сергій Карякін — з іще одним представником Росії Олександром Мотильовим.

      Азербайджанець Теймур Раджабов виграв четверту з п'яти партій (миром він розійшовся лише з Карякіним) і, набравши 4,5 очка, збільшив відрив від болгарина Топалова та індійця Ананда до одного пункту. Українці, маючи по 2,5 бала, ділять місця з 6-го по 9-те.

Велоспорт

      Одна з перших гонок професіоналів проходить в Австралії, де спортсмени змагаються на 9-му турі Down Under. Після прологу й трьох з п'яти етапів українці Юрій Кривцов і Валерій Кобзаренко посідають

60-те й 88-ме місця відповідно, програючи лідерові, австралійцеві Карлу Мензісу, 26 хв.

21 сек.

Біатлон

      Невдало провели 10-кілометрову спринтерську гонку на етапі Кубка світу у словенській Поклюці українські чоловіки. Найвищу позицію серед них, аж 56-ту, обійняв 31-річний В'ячеслав Деркач, який зробив один промах у стрільбі лежачи і в підсумку програв переможцеві, німцеві Вольфу, 2 хв. 17 сек. Андрій Дериземля показав 72-й результат (+3.03,4; 3), Руслан Лисенко — 73-й (+3.03,7; 3). А на п'єдестал пошани також піднялися швед Феррі й норвежець Свендсен. Слід зауважити, що в гонці не брав участі переможець 71-го старту на етапах Кубка світу норвежець Бйорндален.

Студентський спорт

      На ХХІІІ зимовій Універсіаді в Турині позавчора розіграли перші комплекти медалей. Українці нагород поки що не отримали, а найвищим результатом наразі є друга позиція фігуристів Тетяни Волосожар і Станіслава Морозова після короткої програми у змаганні п'яти спортивних пар.

Хокей

      НХЛ. Результати матчів за участю українців: «Нью-Джерсі» — «Тампа-Бей» — 2:3 (по бул.; Федотенко («Т») — 17:41, 5 кидків, «0»), «Флорида» — «Торонто» — 2:3 (Понікаровський («Т») — 20:44, 1 кидок, «+1») «Кароліна» — «Вашингтон» — 2:5 (Бабчук («К») — 13:52, «0», 2 хв. штр.), «Філадельфія» — «Айлендерз» — 2:4 (Житник («Ф») — 25:51, 1 кидок, «0», 2 хв. штр.).