«Менти» побили усіх

20.01.2007

      Упродовж місяця в Запоріжжі можна було спостерігати за незвичним турніром з футзалу. Майори, полковники і навіть генерали, познімавши в спорткомплексі «Динамо» свої регалії і забувши про субординацію, буцали м'яч, а іноді й один одного по ногах, прагнучи довести, хто на паркеті господар і чиїм має стати місцевий «Кубок співдружності» — турнір місцевих «силовиків».

      У групі Б вправнішими за інших виявилися підлеглі генерал-майора Віктора Ольховського: команда обласного управління МВС обійшла обласні філії податкової адміністрації, прокуратури, контрольно-ревізійного управління і державної виконавчої служби. «Менти» впевнено розібралися з усіма із загальним рахунком 26:5. Ефектний гол міліцейського генерала у ворота податківців дав журналістам підстави жартувати, що міліція «має зуб» на цей фіскальний орган.

      У групі А змагалися футболісти запорізьких судів і митниці, філій СБУ, Міністерства з надзвичайних ситуацій і Департаменту виконання покарань (ДВП). «Рятувальники» порівну розділили очки із суперниками, судді взяли лише третину, митники не здобули жодного, а лицарі плаща й кинджала зі Служби безпеки поступилися тільки футболістам ДВП, які й перемогли у групі зі стовідсотковим результатом.

      У півфіналах «виконавці покарань» здолали податкову команду — 2:1, а міліція розтрощила СБУ — 8:0.

      У фінальному поєдинку м'ячі влітали у ворота лише збірної обласного Департаменту виконання покарань. Відтак першим переможцем запорізького «Кубка співдружності» стало облуправління МВС. Найактивнішим у переможців був їхній капітан, він же генерал-майор. Не дивно, якщо врахувати, що пан Ольховський має не лише вищу юридичну, а й спортивну освіту. До речі, він запевнив журналістів, що регіональний турнір «силовиків» стане традиційним.

      А «відтягнутися» учасникам змагань по повній програмі допоміг «замовлений» співак Гарик Кричевський, який презентував програму шансону. Виявляється, «блатну» музику полюбляє не лише криміналітет, а й ті, хто з ним бореться.