АНТК ім. О.К.Антонова став працювати ще ефективніше

18.01.2007

      16 січня АНТК ім. О. К. Антонова провів Прес-конференцію, присвячену результатам 2006 року і планам на 2007 рік. Як повідомив генконструктор Дмитро Ківа,  дохід АНТК виріс на 11%, а прибуток — на 6% у порівнянні з минулим роком.

      АНТК ім. О. К. Антонова — всесвітньо відомий розробник літаків сімейства «Антонов». За даними компанії, нині в 75 країнах світу експлуатують більш  як 6,5 тисячі літаків. Зараз АНТК проводить реструктуризацію компанії з метою максимально відповідати вимогам сучасних світових стандартів до компаній зі світовим ім'ям. Крім того, АНТК приділяє велику увагу проектам, що стимулюють співробітників компанії, а саме: спорудження  житла, зростання заробітної плати.

      У 2006 роцi був завершений основний етап льотних випробувань АН-148, і зараз готуються документи на сертифікат. Ця розробка АНТК базується на цифрових технологіях і має великий потенціал на світовому ринку. Сьогодні АНТК працює над цілою низкою модифікацій АН-148: варіанти С, Т та VIP. Крім того, у минулому році АНТК домовився про будівництво модернізованих літаків АН-140 на російських підприємствах, про що було підписано відповідну угоду на початку 2007 року.

      Сьогодні АНТК ім. О. К. Антонова завершує сертифікацію модернізованого АН-124 «Руслан» . Модернізація має на метi збільшити вантажопідйомнiсть  до 150 тонн, максимальну злітну масу — 402 тонни, скорочення екіпажу, збільшення шумозахисту, як це сьогодні вимагають світові стандарти.

      Крім перелічених програм, АНТК сьогодні працює над створенням середнього транспортного літака АН-70 та модернізацією транспортного АН-32. За словами Генерального конструктора Д. Ківи, АНТК активно працює над пошуком нових партнерів для своїх програм, насамперед для програми АН-70.

Наталка МОІСЕЄНКО.