Чарльз-ілюстратор

18.01.2007

      Спадкоємець британського престолу принц Чарльз ілюструє... етикетки до французького вина. Принаймні аквареллю роботи принца Уельського буде оздоблено пляшки однієї з партій урожаю 2004 року марки Chаteau Mouton Rothschild. На картині — пейзаж курорту Антиб на Лазуровому узбережжі Франції.

      Як пише газета «Таймс», живописець-аматор Чарльз таким чином потрапив у компанію до видатних майстрів — Пабло Пікассо, Василя Кандінського, Сальвадора Далі, чиї репродукції прикрасять етикетки інших партій «Шато Мутон...» Причому за пляшку з мазаниною «від принца» дилери вже зараз готові платити більше, ніж за етикетку від Кандінського.

      Власники бренду Chаteau Mouton Rothschild кажуть, що обирають для своїх етикеток твори художників, які «краще за інших відображають дух часу». А цього разу вибір зумовлено ще й бажанням відзначити століття англо-французького військового союзу — Антанти.

      Експерти відзначають: «хороше, але все ж не видатне вино 2004 року» добре продаватиметься на британському ринку вже хоча б через те, що багато хто захоче придбати його до своєї колекції.