ХРОНІКА

18.01.2007
Баскетбол

      Чемпіон України здобув другу поспіль перемогу на другому етапі Єврокубка ФІБА. У зустрічі з підмосковним «Динамо» «Азовмаш» пішов у відрив у другій чверті. У наступній 10-хвилинці відставання гостей вимірювалося вже 17 очками — 38:55. Хоча росіяни й скоротили відстань до п'яти пунктів (62:67), українська команда зусиллями передусім американця Халіда Ель-Аміна (два «трюльники» на останніх хвилинах) довела свою перевагу й вийшла у лідери групи.

      Чоловіки. Єврокубок ФІБА.

      Другий груповий турнір. 2-й тур

      Група J. «Рига» (Латвія) — «Маруссі» (Греція) — 92:88 ОТ, «Азовмаш» (Маріуполь) — «Динамо» (Моск. обл., Росія) — 79:68 (16:15, 19:14, 22:13, 22:26; Ель-Амін (19), Байрамович (15), Ліаделіс (14), Ліщук (11+9 підборів) — Лихолітов (24+14 підборів), Падіус (17)).

      Турнірне становище: «Азовмаш» — 4, «Динамо», «Рига» — 3, «Маруссі» — 0.

Футбол

      Контрольні матчі українських команд: «Динамо» — «Штутгарт» (Німеччина) — 2:1 (Юссуф, Шацьких — Томассон), «Металург» (З) — «Динамо» (Тб, Грузія) — 2:1 (Кабанов, Годін), «Ворскла» — «Іллічівець» — 3:1.

* * *

      Останнім із клубів вищої ліги 15 січня з відпустки вийшов «Дніпро». На збір до Арабських Еміратів команда Олега Протасова полетить сьогодні з п'ятьма новачками. Про перехід з «Арсеналу» форварда Джаби Канкави було відомо ще в минулому році. З «Кривбасу» до Дніпропетровська повернувся голкіпер Максим Старцев, із «Харкова» в оренду приїхав захисник Олександр Яценко, права на якого належать «Динамо». У московському ЦСКА «Дніпро» купив двох гравців атакуючого плану —  21-річного росіянина Сергія Самодіна й 20-річного Віталія Денисова з Узбекистану.

* * *

      Іспанія. Королiвський кубок. 1/8 фіналу. Повторний матч. «Барселона» — «Алавес» — 3:2 (перша зустріч — 2:2). Усі п'ять м'ячів у ворота «Алавеса» забив аргентинець Савіола.

* * *

      Франція. Кубок ліги. Півфінал. «Реймс» — «Бордо» — 1:2.

Шахи

      У четвертому турі супертурніру в голландському Вейк-ан-Зее обидва українці завершили свої партії чорними фігурами внічию: Руслан Пономарьов — з росіянином Петром Свідлером, Сергій Карякін — з голландцем Люком ван Веллі. Лідерство продовжує утримувати Теймур Раджабов з Азербайджану, в якого 3,5 очка. За ним із 3 пунктами розташувався болгарин Веселін Топалов. Українці, маючи по 2 очки, ділять 8-9-те місця.

Студентський спорт

      Учора в італійському Турині відбулося відкриття ХХІІІ зимової Універсіади, що зібрала 2700 спортсменів з 52 країн. Українці, які приїхали до П'ємонту командою з 53 спортсменів, візьмуть участь у змаганнях із п'яти видів спорту — лижних гонкок, біатлону, фігурного катання, бігу на ковзанах і лижного двоборства.