Січнева спека

18.01.2007
Січнева спека

Пакети з льодом не врятували Ольгу Савчук від поразки. (Фото РЕЙТЕР.)

      Однією з головних тем для дискусій на кожному турнірі «Великого шолому» стає погода. Так уже склалося, що вона майже постійно втручається у плани організаторів великих тенісних змагань, а коли цього не трапляється, про це також пишуть — як про неординарну подію. На нинішньому «Аустреліен оупен» тільки й розмов, що про неймовірну спеку, яка нині панує в Мельбурні.

      У вівторок термометри в тіні зафіксували 114 градусів за шкалою Фаренгейта, або 45,5 за Цельсієм! Більшість матчів позавчора перенесли на вечірні й навіть нічні години — деякі поєдинки завершувалися о другій годині ночі. Для гостей з-за кордону, яким зовсім не просто акліматизуватися на іншому боці земної кулі, це додаткове випробування. Проте навіть під пекельним сонцем організатори змушували спортсменів виходити на корти «Мельбурн парку». Відтак деякі зустрічі завершувалися достроково — люди просто не витримували.

      Так, серб Янко Тіпсаревич у дуелі з аргентинцем Давідом Налбандяном, восьмим номером посіву, за рахунку 2:2 по сетах відмовився знущатися над своїм організмом. У другій партії матчу із французом Гросжаном (28) викинув білий прапор бельгієць Рохус. Але найприкріше, мабуть, Полю-Анрі Матьє. Цей французький тенісист виграв два сети у іспанця Вердаско, а в третьому не зміг продовжувати гру за рахунку 3:1 на свою користь на тай-брейку!

      По допомогу до лікаря зверталася під час матчу й донеччанка Ольга Савчук. Можливо, саме через це більш стійка до спеки індійка Мірза обіграла нашу співвітчизницю.

      Учора ж на хардових кортах Мельбурна українське представництво в одиночному розряді скоротилося до однієї Олени Бондаренко. Сьогодні киянка поміряється силами з француженкою Вірджинією Раззано. А 23-річна кримчанка Юлія Вакуленко у другому колі віддала перемогу росіянці Марії Кириленко (26-й номер посіву) — 6:4, 3:6, 4:6.

      Щодо інших гучних результатів другого кола, то дві скромні білоруски вибили з розіграшу двох «сіяних»: Вікторія Азаренко — Меріон Бартолі (Франція, 18) — 6:0, 7:5, а Анастасія Якимова — Аї Сугіяму (Японія, 23) — 6:2, 2:6, 10:8. Італійку Франческу Ск'явоне (14) змусила зачохлити ракетку чешка Люсі Сафарова — 6:3, 6:3.

      Перший номер чоловічого посіву, швейцарець Роже Федерер, упевнено пройшов до третього раунду, розгромивши шведа Йонаса Бйоркмана — 6:2, 6:3, 6:2.