«Гамбурзький рахунок» Фаркаша

16.01.2007

      Зимове міжсезоння більшість українських клубів проводять у краях, де клімат ще тепліший за наш. Так, віце-чемпіони, футболісти київського «Динамо», полетіли до Арабських Еміратів,  де вже встигли зіграти перший контрольний матч. Підопічні Анатолія Дем'яненка у Дубаї розібралися з аутсайдером німецької бундесліги й невдахою Ліги чемпіонів «Гамбургом» — 4:1. «Біло-блакитні» грали два тайми різними складами, а всі м'ячі були забиті по перерві. Приємним сюрпризом став хет-трик 18-річного угорського нападаючого Балаша Фаркаша; ще один гол на рахунку Олега Гусєва. Наступним суперником «Динамо» буде «Штутгарт».

* * *

      Неподалік від киян в ОАЕ тренується й харківський «Металіст».

* * *

      Натомість чемпіон України двох останніх років, «Шахтар», з відпустки вийшов на п'ять днів пізніше від динамівців — 10 січня. Потренувавшись на клубній базі в Кіршах, донеччани сьогодні відбувають на Канарські острови. Форму до матчів Кубка УЄФА «Шахта» набиратиме через контрольні зустрічі. Уже завтра команда Мірчі Луческу зіграє з норвезьким «Русенборгом», а через день — із данським «Брондбю». Потім «помаранчево-чорні» перелетять в іспанську Марбелью, де поміряються силами із сербською «Црвеною звездою» і російським «Зенітом».

      Із новачків у «Шахтаря» — лише молодий півзахисник Олексій Полянський, «випускник» донецького «Металурга».

      Нагадаємо, і «Шахтар», і «Динамо» у лютому візьмуть участь у комерційному турнірі «Кубок Першого каналу», що пройде на полях Ізраїлю.

* * *

      Непроста ситуація в луганській «Зорі» — як уже повідомляла «УМ», Анатолій Волобуєв витримав на посаді головного тренера в цьому клубі лише день. Тим часом ще одним бажаючим покерувати «Зорею» став Олександр Косевич. Він уже працює з луганчанами на зборах у Євпаторії.

* * *

      Колишній клуб Косевича, «Кривбас», на чолі з Олегом Тараном  поїхав на збір до Туреччини. Серед 23 футболістів Кривого Рогу — аж 15 новачків.

* * *

      Тут же, на берегах Босфору, полтавська «Ворскла» зіграла внічию з лідером другої німецької бундесліги «Карлсруе» (0:0) і обіграла команду турецького другого дивізіону (2:0). Перший гол за полтавців забив новачок «Ворскли» Адріан Пуканич.

* * *

      Львівські «Карпати» відбувають на збір до Туреччини 20 січня, а поки що вражають громадськість тим, що залучили до тренувань 11 (!) воротарів. У товариських матчах «біло-зелені» зустрінуться з російськими «Крильями совєтов», хорватським «Гайдуком», польською «Віслою» й тбіліським «Динамо».