Перемагають багатші

16.01.2007
Перемагають багатші

«Спартак» Юрія Гаркавенка сходить з дистанції. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

      Минулого уїк-енду три українські жіночі команди виступали в єврокубках. Далі пробилися лише дві — «Мотор» і «Карпати». Найтитулованіший клуб — «Спартак» — вибув із гри вже в 1/16 фіналу Кубка кубків.

      Чемпіон України, «Мотор», обидва матчі Кубка ЄГФ за згодою зі шведським «Севегофом» провів на рідному майданчику. У дебюті першої зустрічі лідеркам чемпіонату Швеції вдавалося підтримували інтригу насамперед зусиллями Іди Оден. Та незабаром запоріжанки, нейтралізувавши суперниць на краях і створивши надійні захисні редути в центрі, почали нарощувати перевагу. Шведки губилися в здогадках, кого треба стримувати, бо почергово атакували усі підопічні Олександра Тарасикова. Найрезультативніші, Жанна Кашель та Олена Цигиця, закинули по шість м'ячів. Тренер не  вагався випускати на майданчик і молодь, яка в другому таймі лише збільшила перевагу.

      І в повторному матчі господарки впевнено довели свою перевагу. До речі, додатковим стимулом для «Мотора» є преміальні від ВАТ «Мотор Січ»: спонсор команди до свого 100-річчя прагне урізноманітнити святкові заходи й обіцяє дівчатам солідні призові у випадку здобуття єврокубка.

      Героїчним можна назвати вихід до 1/8 Кубка виклику ужгородських «Карпат». Програвши першу зустріч в Австрії — 21:26, закарпатські дівчата в першому таймі домашнього поєдинку відіграли лише один м'яч. Але по перерві «Карпати» зуміли мобілізуватися й таки досягли необхідної переваги над клубом із містечка Ацгерсдорф (+ 6).

      А от «Спартаку», схоже, забракло саме підтримки рідних стін. Через економію коштів обидва матчі Кубка кубків киянки вирішили провести у Хорватії. Відтак у п'ятницю дівчата Юрія Гаркавенка поступилися з різницею лише в один м'яч, а в неділю — ще в чотири. Думається, в Україні відігравати мінімальну поразку було б значно легше...

 

ТАБЛО

      Кубок ЄГФ. 1/16 фіналу. «Свехоф» (Швеція) — «Мотор» (Запоріжжя) — 22:32, 28:34.

      Кубок виклику. 1/16 фіналу. Повторний матч. «Карпати» (Ужгород) — «Тектон Ват» (Ацгерсдорф, Австрія) — 27:21, 21:26.

      Кубок кубків. 1/16 фіналу. «Твін Тргоцентар» (Хорватія) — «Спартак» (Київ) — 32:31, 30:26.