ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

12.01.2007
Україна

      Анатолій Волобуєв може претендувати на потрапляння до Книги рекордів України, оскільки пропрацював на посаді головного тренера луганської «Зорі» лише один день. Багаторічний наставник «Сталі» повернувся на посаду віце-президента алчевського клубу, зрозумівши, що кадрові рішення в «Зорі» приймають керівники клубу, а не тренери.

* * *

      Попри невизначеність із фінансуванням, київський «Арсенал» завтра відправляється на збір до Туреччини. У складі делегації — 25 футболістів, які проведуть шість контрольних поєдинків. За словами начальника команди Олександра Башлика, клуб перебуватиме на балансі міста, поки його не ліквідують або не продадуть. Наразі «каноніри» відчувають серйозні проблеми у нападі, оскільки Олександр Батальський поїхав до краснодарської «Кубані», Лаша Джакобія повернувся до харківського «Металіста», а в кількох провідних виконавців закінчуються контракти.

Зміна

      Юніорська збірна України (U-18) не зуміла пробитися до півфіналу ХІХ Міжнародного турніру пам'яті Валентина Гранаткіна, що триває у Петербурзі. В заключному матчі першого етапу команда Олександра Лисенка програла туркам (1:2) і посіла лише третє місце в групі.

Суперник збірної

      Головний тренер збірної Шотландії Уолтер Сміт залишив свою посаду, віддавши перевагу клубу «Рейнджерс» із Глазго. Вакансія «коуча» з'явилася у другій команді шотландського чемпіонату після відставки француза Поля Ле Гуена, який протримався на тренерській лаві лише сім місяців — найкоротший термін в історії клубу. Тим часом керівництво шотландської федерації не в захваті від рішення Сміта й збирається подавати на нього й клуб до суду.

Англія

      Кубок ліги. Півфінал. «Уїкомб» (Д-4) — «Челсі» — 1:1 (Істер, 77 — Брідж, 77).

      Андрій Шевченко не з'явився навіть у запасі лондонців. А його команда не змогла обіграти представників четвертого (!) дивізіону, хоча й грала фактично основним складом (не було хіба що Дрогба).

Італія

      Кубок. 1/4 фіналу. Перші матчі. «Емполі» — «Інтер» — 0:2, «Рома» — «Парма» — 2:1, «Сампдорія» — «К'єво» — 1:0.

Іспанія

      Кубок короля. 1/8 фіналу. Перші матчі. «Атлетико» — «Осасуна» — 1:1, «Севілья» — «Райо Валекано» — 0:0, «Гетафе» — «Валенсія» — 1:1, «Малага» — «Сарагоса» — 0:3, «Мальорка» — «Депортиво» — 1:2, «Вальядолід» — «Вільяреал» — 2:1, «Алавес» — «Барселона» — 0:2 (Савіола, 57, 80).

      Зі слів спортивного директора «Галактікос» Предрага Міятовича, мадридський «Реал» не продовжуватиме з англійським півзахисником Девідом Бекхемом контракт, що добігає кінця влітку цього року.