Справа Остапа Бендера живе і... програє

10.01.2007
Справа Остапа Бендера живе і... програє

Опра Уїнфрі. (Фото РЕЙТЕР.)

      Бути мільярдеркою — це не лише задоволення, а й купа неприємностей. Опра Уїнфрі — найпопулярніша телеведуча у світі — переконувалася в цьому вже не раз. По-перше, їй непросто витримати навалу людей, які звертаються з численними проханнями («ну що вам варто подарувати мені десять тисяч, яку у вас є мільярд?» і тому подібне). А по-друге, багатії часто стають жертвами шантажистів. Не уникла цієї долі й Опра, яку тероризував зловмисник з Атланти, що у штаті Джорджія. Днями 36-річного Кіфера Бонвійана арештували за підозрами у вимаганні в американської телевізійної улюблениці 1,5 мільйона доларів.

      Як повідомляють газети «Чикаго триб'юн» та «Чикаго сантаймз», Бонвійана звинувачують у тому, що нелегально записував розмови з одним зі співробітників Опри, з яким познайомився на вечірці ще два роки тому. Арештований потоваришував із цим чоловіком і багато розпитував його про роботу на Опру, про те, чим незадоволені її підлеглі тощо. Відтак Бонвійан надіслав «власникові компанії» (чи особисто Уїнфрі, чи комусь із її компаньйонів — про це у пресі не повідомляється) електронного листа, в якому погрожував розголосити «неприємні відомості», а то й опублікувати книжку із «компроматом», зафіксованим на аудіозаписах. В обмін за їхнє знищення Кіфер вимагав півтора мільйона доларів — ну просто як Остап Бендер у Олександра Корейка.

      Звісно, платити шантажистові ніхто не збирався — представники компанії Опри зв'язалися з ФБР, і на зустріч із Бонвійаном відправили спецагента, який заарештував здирника. Зрозумівши, що попався, чоловік почав усе заперечувати, однак звинувачення підтверджені доказами, тож, швидше за все, за свою жадібність шантажистові доведеться заплатити чималеньким штрафом, а то й кількома роками волі.