ХРОНІКА

05.01.2007
Теніс

      Кращий тенісист України Сергій Стаховський, якому завтра виповниться 21 рік, підписав п'ятирічний контракт з американською компанією Renaissance Tennis Management. За угодою, киянин мешкатиме у Флориді в будинку із ще трьома тенісистами. Компанія повністю бере на себе забезпечення Стаховського. Її головний тренер Тарік Бенабіліс заявив, що завдання на найближчий рік для українця — потрапити до сотні кращих у рейтингу АТР (наразі Сергій посідає 208-й рядок).

      Цього тижня Стаховський стартував на турнірі в Катарі з призовим фондом 1 млн. доларів, але вибув із боротьби у кваліфікації так само, як і ще два українці — Сергій Бубка й Олександр Долгополов.

Футбол

      Капітан ПФК «Севастополь» Євген Пєсков перейшов із команди другої ліги до полтавської «Ворскли». Увагу до себе 25-річний півзахисник привернув у матчах Кубка України, коли його клуб переграв донецький «Металург».

Хокей

      У Ризі відбувся матч зірок латвійської й білоруської ліг. Як і водиться, святковий «товарняк» завершився великим нічийним рахунком — 11:11. У складі гостей із білоруських клубів виступали двоє українців, які взяли участь у гольових комбінаціях. Нападаючий «Гомеля» Віталій Литвиненко закинув дві шайби, а захисник «Хімволокна» Олександр Побєдоносцев — одну.

* * *

      У Швеції підходить до завершення молодіжний чемпіонат світу серед гравців віком до 20 років. У середу в півфіналах збірна Канади лише в серії булітів здолала принципових суперників-сусідів зі США — 2:1, а росіяни впоралися із господарями турніру — 4:2.

* * *

      На аукціоні в Канаді найстарішу на планеті хокейну ключку продано за 2 млн. доларів. У торгах за лот, датований приблизно 1852 роком, взяли участь 26 чоловік. Володарем реліквії став місцевий мешканець, який не захотів назвати своє ім'я, але повідомив, що планує подарувати раритет Залу хокейної слави НХЛ. У цьому музеї вже є одна ключка ХІХ століття, але вона років на тридцять молодша за нинішню.

Найспортивніші міста

      Найбільш спортивним містом планети Міжнародна експертна комісія назвала австралійський Мельбурн. При оцінці 20 вибраних міст до уваги бралися такі фактори, як проведення подій всесвітнього масштабу, якість життя, державна підтримка, рівень обслуговування, транспорт, туризм і навіть погодні умови. Мельбурн набрав 314,5 бала, випередивши Париж і Сідней на 29 пунктів. Четверту й п'яту позиції посіли, відповідно, Берлін і Лондон.