Фанати «Карпат», купіть собі трави!

05.01.2007
Фанати «Карпат», купіть собі трави!

Історичний газон Львова піде з молотка.

      Цікавий спосіб підзаробити й водночас зробити собі невеличку піар-кампанію придумали керівники ФК «Карпати». Як відомо, у травні планується розпочати повну реконструкцію домашньої арени львівської команди — стадіону «Україна». Нинішній газон уже не відповідає вимогам часу. Тому йому на зміну прийде нове ультрасучасне покриття. Але старий газон у клубі вирішили не викидати, а... розпродати по шматочках фанатам львівської команди. Подібний спосіб прощання з історичною травичкою не новина: так нерідко роблять в Європі, особливо ж в Англії.

      Газон, з яким розпрощаються на стадіоні «Україна», виявляється, має давню історію. За останні 40 років на ньому грали володарі «Золотого м'яча» Лев Яшин, Олег Блохін, Андрій Шевченко; саме тут визначився перший чемпіон незалежної України у 1992 році, і, зрозуміло, кожну його травинку пам'ятають футболісти місцевих «Карпат».

      А нову траву тим часом уже вирощує служба з обслуговування полів «Карпат». Її керівник Юрій Костюк повідомив, що нині його відомство розширюється. Окрім догляду безпосередньо за полями, де тренуються й грають «зелено-білі» (а це стадіон «Україна» та прилеглі до нього верхні поля, стадіони «Прогрес», СКА, «Юність», поля на клубній базі в Брюховичах, Великому Дорошеві та Дублянах), служба створить розсадник із вирощування рулонного газону на території 10 га у Радехівському районі. Надихнуло пана Костюка на такий крок відрядження до Англії, де його вразили любов'ю, з якою доглядають за газонами. «Трав'яне» відомство працюватиме не лише на клуб, а пропонуватиме газон для невеликих за площею дачних та присадибних ділянок. Консультуватиме організацію науковий співробітник Київського національного університету ім. Шевченка, заступник голови комітету з питань стадіонів ФФУ Олександр Сенчило.

      Отже, всі бажаючі придбати «клаптик історії» у вигляді шматка газону з арени улюбленої команди можуть замовити його за телефоном у клубі. У тому, що це не фальшивка, можна буде пересвідчитись, не лише довірившись отриманому відповідному сертифікату. Кожен охочий має змогу бути особисто присутнім при вирізанні частинки легендарного газону та її встановленні на власній земляній ділянці.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Футбольний клуб «Оболонь» планує побудувати новий стадіон. Розташований він буде на північній околиці Києва, неподалік від нинішньої оболонської арени «пивоварів», розрахованої на 1400 місць. Клопотання про виділення земельної ділянки під арену громадська організація «Футбольний клуб «Оболонь» подала до Київради ще у 2004 році, а позитивного рішення дочекалася лише в останні дні 2006-го. Земля віддана футболістам в оренду терміном на п'ять років.