У кожного своя вага

05.01.2007
У кожного своя вага

Мер Карташов і Жаботинський: вагу візьмемо наступного разу!

      У переддень Нового року в Запоріжжі відбувся традиційний турнір важкоатлетів на призи легенди світового спорту Леоніда Жаботинського. На помостах навчально-спортивної бази «Спартак» змагалися близько ста спортсменів. Для Аліни Давиденко та Олексія Микитенка важливою була не лише перемога в турнірі, а й отримання посвідчень майстрів спорту з рук багаторазового світового рекордсмена й дворазового олімпійського чемпіона — самого Жаботинського.

      Піклування про розвиток важкої атлетики в Україні почесний громадянин Запоріжжя виявляє не лише проведенням упродовж десяти з лишком років турнірів на берегах Дніпра. Цього разу Леонід Іванович подарував юним спортсменам штангу вартістю десять тисяч доларів. Дітлахи, до речі, тренуються у тій же залі, де перші кроки до всесвітнього визнання робив і нинішній мешканець російської столиці. Своєрідним подарунком для шанувальників видатного спортсмена стала книга «На вершині Олімпу». За її авторство Леонід Жаботинський був відзначений орденом, заснованим на честь Михайла Шолохова. Для вручення нагороди до Запоріжжя з Росії прибув доктор технічних наук Юрій Паляничкін.

      Того вечора у спортзалі «Спартака» раз-по-раз лунало «Вагу взято!». Але не в момент показового виступу тандему давніх друзів — Жаботинського й запорізького мера Євгена Карташова: штанга вагою у півтораста кілограмів їм так і не підкорилася. «Ще не вечір!» — жартували розважальники публіки і спортсменів. Маючи на увазі, що шанс підкорити вагу товариші матимуть на наступному запорізькому турнірі. Залишаючи рідне місто, Жаботинський запевнив, що не відмовився від ідеї проведення міжнародного супертурніру кращих важкоатлетів планети «Зірки сили».