ХРОНІКА

04.01.2007
Баскетбол

      Новим головним тренером віце-чемпіона України — БК «Київ» — став словенський фахівець Томо Махорич. У 2005 році він привів команду «Летувос рітас» до перемоги в Кубку УЛЄБ.

      Після збору в Арабських Еміратах «вовки» відпочивали лише 31 грудня й 1 січня, а відтак розпочали тренування під проводом нового наставника. Того ж дня клуб вирішив відмовитися від послуг американського захисника Арона Лукаса.

* * *

      Українець Станіслав Медведенко після річної перерви повернувся в НБА. Тепер екс-форвард «Лос-Анджелес лейкерз» виступатиме за «Атланту хоукс», в якій свого часу грав нинішній президент БК «Київ» Олександр Волков.

      27-річний киянин у новому клубі дебютував 30 грудня за київським часом. «Атланта» поступилася «Х'юстону» — 68:94, а Медведенко за чотири з половиною хвилини набрав два очки з лінії штрафних і тричі фолив. У наступному матчі «Атланти» проти «Сан-Антоніо» (81:95) Стас на майданчик не виходив.

Легка атлетика

      Українець Сергій Лебідь посів третє місце на змаганнях з кросу у французькому Івеліні. Його час — 28 хв. 35 сек., а переможцем забігу став кенієць Міках Кого (28:16).

Гандбол

      У рамках підготовки до чемпіонату світу чоловіча збірна України вилетіла до Франції для участі в міжнародному турнірі шести команд. У групі В у Парижі «синьо-жовті» сьогодні зіграють з клубом «Іврі», а завтра — зі збірною Тунісу.

Інфраструктура

      Київська рада з міськбудування схвалила концептуальний проект реконструкції й розвитку НСК «Олімпійський», який недавно затвердило Міністерство у справах молоді, сім'ї і спорту. Головний архітектор столиці Василь Присяжнюк зазначив, що при реалізації проекту необхідно розробити схему інженерних мереж і врахувати розміщення аварійних виходів. Зокрема, компанія «Юджин», що веде будівництво великого торгового центру біля арени, має запропонувати шляхи евакуації глядачів.