ХРОНІКА

20.12.2006
Велоспорт

       У Москві відбувся другий етап Кубка світу зі змагань на велотреку. Українці чотири рази опинялися серед призерів. Харків'янин Андрій Винокуров виграв золоту медаль у дисципліні «кейрін», львів'янин Євген Болібрух показав третій результат у гіті на 1 км, а ще одну «бронзу» у гонці за очками виборов донеччанин Олександр Поливода. Серед наших представниць прекрасної статі єдину нагороду здобула луганчанка Леся Калитовська, яка посіла друге місце у «скретчі». У гонці за очками кримчанка Людмила Випирайло стала шостою.

       У командній гонці переслідування, в якій українські чоловіки виступають традиційно сильно, цього разу наші хлопці (Кононенко, Полатайко, Попков, Щедов) опинилися на четвертій позиції, пропустивши вперед збірні Великої Британії, Німеччини й Росії.

Хокей

      30 грудня у Ризі відбудеться «матч зірок» білоруського чемпіонату і збірної латвійської ліги. У зустрічі візьмуть участь і п'ятеро українців, котрі виступають у Білорусі: захисники Віталій Люткевич («Керамін») і Олександр Побєдоносцев («Хімволокно»), нападаючі Віталій Литвиненко («Гомель»), Роман Сальников («Керамін») та Олег Шафаренко («Динамо»).

* * *

      Київський АТЕК під час періоду дозаявок отримав серйозне підсилення у вигляді першої п'ятірки «Сокола». Керівництво чемпіона України вирішило віддати своїх кращих хокеїстів іншій столичній команді, аби не допустити до першого місця суперників із броварського «Беркута». Причина такої протидії  в тому, що «Беркут» не хоче надавати «Соколу» своїх гравців для матчів білоруської екстра-ліги.

* * *

      Дисциплінарний комітет ФХУ вирішив дискваліфікувати захисника «Беркута» Андрія Савченка, який ударив арбітра, до кінця сезону. Представники броварської команди обурюються цим рішенням, оскільки максимальний штраф, прописаний у регламенті чемпіонату України, обмежений десятьма матчами. Однак опротестовувати рішення Федерації хокею «Беркут» не збирається, бо не вірить у можливість позитивного розв'язання конфлікту.

Футбол

      Останній матч 18-го туру англійської прем'єр-ліги: «Фулхем» — «Міддлсбро» — 2:1 (Хелгусон, 12 (пен.); Макбрайд, 35 — Відука, 74).

Волейбол

      Кубок ЄКВ. Перший раунд. Повторний матч. «Халкбанк» (Анкара, Туреччина) — «Кримсода» (Красноперекопськ) — 3:0 (перша зустріч — 3:2).

Водне поло

      Маріупольский «Іллічівець» вибув із розіграшу Кубка ЛЕН на стадії 1/8 фіналу. Після нічиєї з російським клубом «Лукойл-Спартак» у першому матчі (6:6) чемпіон України був нещадно битий у Волгограді — 3:14.