Аншлаг на день народження

20.12.2006
Аншлаг на день народження

Олена Грушина й Руслан Гончаров знову виступили в Києві. (Фото РЕЙТЕР.)

      Чемпіонат України з фігурного катання, що сьогодні починається в Києві, вочевидь не приверне широку увагу громадськості. Не тільки через невисокий рівень вітчизняних вихованців, а хоча б через те, що про його проведення важко дізнатися навіть журналістам, не кажучи вже про прихильників цього видовищного виду спорту. А той факт, що наш народ обожнює фігурне катання, підтвердило шоу «Льодова симфонія», яке позавчора ввечері відбулося у київському Палаці спорту.

 

Менше льоду — більше грошей

      Організатор дійства росіянин Ілля Авербух добре подбав про те, аби про його проект, що мандрує країнами СНД, дізналися в Україні. За тиждень до шоу він скликав прес-конференцію, отримав рекламу на телебаченні і в пресі. Коли ж справа дійшла до видачі журналістам перепусток на «Льодову симфонію», Авербух за півтори години до початку вистави коротко сказав: «Питання вирішимо» — і безслідно зник. Тим, хто зміг вирвати з рук адміністратора так звані акредитації, довелося виявляти дива кмітливості, адже вони не передбачали надання журналістам місць на трибунах. Якщо взяти до уваги аншлаг у Палаці спорту, то багатьом доводилося майже три години стояти на своїх двох.

      Жадібність організаторів проявилася і в збільшенні кількості глядацьких місць. Задля цього скоротили льодовий майданчик, натомість поставили ряди крісел ще для кількох сотень людей. Коли шоу почалося, ці нещасні з'ясували, що побачити зірок зі своїх місць зможуть лише перші два ряди, тому більшості довелося стояти. А ціна квитка, зауважимо, коливалася від 90 до 250 гривень.

Баюл іще стрибає!

      Якщо залишити за лаштунками організаційні негаразди і повернутися до дійства на льоду, то воно викликало справжнє захоплення (аж до виску!) у публіки. Популярності програмі Авербуха додав і телевізійний проект «Зірки на льоду», який б'є рекорди популярності на російському телебаченні.

      Учасники шоу справді демонстрували філігранну техніку й пластику рухів, іноді поєднуючи свою майстерність і гумор у циркових номерах. Імена кожного з 15 майстрів, що виступали на льоду Палацу спорту, всесвітньо відомi, більшість із них — чемпіони Олімпійських ігор, дехто — «лише» призер чемпіонату світу чи Європи. Тетяна Навка і Роман Костомаров, Олена Бережна й Антон Сіхарулідзе, Олена Грушина й Руслан Гончаров, Оксана Баюл, Ілля Клімкін... Як не дивно, але вперше в Україні виступили чемпіони Європи з льодової акробатики кияни Валерія Тишлер і Віктор Митник. А ось прокат Олени Ляшенко виглядав даниною місцевому фігурному катанню, бо нинішня спортивна форма нашої лідерки залишає бажати кращого. Підманули організатори з проанонсованими Марією Петровою й Олексієм Тихоновим, українцем Дмитром Дмитренком, а також французом Філіпом Канделоро, яких публіка так і не побачила.

      Оксана Баюл явно погладшала навiть за ті два з половиною роки, що не була в Києві. Розповніла зірка зізналася, що виступає на Батьківщині після 13-річної перерви. Стрибки олімпійській чемпіонці Ліллехаммера давалися з превеликими проблемами. Більш-менш чисто колишня зірка виконала лише один пірует з обертами із чотирьох спроб. Але потім Оксана таки показала бездоганний стрибок під неймовірні оплески столичної публіки.

      Під завісу учасники шоу подарували торт Іллі Авербуху, який відзначав свій день народження на льоду. Уже вчора його фігуристи виступили на Красній площі у Москві, а сьогодні завітали до Дніпропетровська. Авербух обіцяв навесні привезти до Києва своє телевізійне шоу. Проблема лише в тому, чи буде на той час у Палаці спорту лід, адже арена зараз рідко служить за призначенням. Але це вже зовсім інша історія...