З'їв калорійну бяку — і бігом на тренажер

19.12.2006

      Незважаючи на те, що дієтологи, гастроентерологи й інші лікарі постійно вказують на велику шкідливість для людського організму всілякої фаст-фудівської їжі, найпоширеніша у світі мережа цієї «отрути» активно бореться за здоровий спосіб життя. Дійшло до того, що найближчим часом у тих ресторанах мережі «Макдональдз», які розташовані у США, відкриють невеликі гімнастичні зали. Правда, поки що — тільки для дітей.

      Як повідомляє агенція AFP, наразі нововведення вже тестують у семи американських «Макдональдзах». Якщо експеримент виявиться вдалим, спортзали для малечі введуть і в інших закладах такого штибу. У цих «куточках здоров'я», названих R Gyms на честь рекламного «обличчя» «Макдональдза», клоуна Рональда Макдональда, стоятимуть велотренажери, смуги перешкод, а також будуть відведені місця для занять аеробікою. Таким чином «Макдональдз» хоче більше залучати дітей до здорового способу життя.

      Насправді ж, як переконані скептики, таким чином знаменитий фаст-фуд укотре намагається переконати громадськість у тому, що може нести не лише небезпеку масового ожиріння. Адже останнім часом американська нація дедалі частіше асоціює поняття зайвої ваги саме з «Макдональдзом». «Порівняно з тим, скільки діти зазвичай з’їдають у цих ресторанах, кількість калорій, яку вони можуть спалити в таких гімнастичних залах, просто мізерна», — вважає Келлі Броунелл із центру боротьби з ожирінням при Йєльському університеті. За її словами, для того аби спалити калорії, спожиті з однією склянкою молочного коктейлю, дитині треба займатися в тренажерному залі не менше трьох годин поспіль. А поява таких залів, на думку дієтологів, просто небезпечна. Адже батьки можуть вирішити, що після такого спортзалу можна дозволити дітям з'їдати більше чізбургерів та іншого харчу.