Для «золотої рибки» придбають «акваріум»

16.12.2006
Для «золотої рибки» придбають «акваріум»

(РЕЙТЕР.)

      Член збірної команди України з плавання 18-річна Анна Хлістунова, яка нещодавно здобула чергову перемогу на чемпіонаті Європи у Фінляндії, наступного року, вочевидь, матиме у Рівному власну однокімнатну квартиру. З пропозицією забезпечити Анну житлом до міської влади звернулося Міністерство в справах сім'ї, молоді та спорту України. На черговому засіданні рівненського міськвиконкому всі  його члени проголосували за виділення у наступному році з місцевого бюджету коштів для придбання чемпіонці житла на вторинному ринку.

      Після сенсаційного успіху влітку в басейнах Будапешта Анну Хлістунову намагалися переманити до Росії, обіцяючи непогані гроші та квартиру, а також гарантуючи виступ на Олімпіаді-2008 у Пекіні замiсть прийняття нею   російського громадянства. Пропозиції від клубів Москви, Санкт-Петербурга, Ростова були досить спокусливими, адже тренер рівненської «золотої рибки» Світлана Волошина після успіхів в Угорщині зізналася: «Ми разом вже чотирнадцять років. Це дуже довгий і нелегкий шлях. Два роки доводилося змушувати до занять, бо вона місяць ходила, потім кидала. Якось їй не щастило, часто не було ніяких стимулів — Анна вже два роки чемпіонка України, але жодної копійки не має, хоча інші плавці отримують зарплатню. Вона іноді мені казала: «Я нічим не зацікавлена». Постійно тільки гроші вкладає, за свій рахунок на змагання їздить, та й басейн зовсім не пристосований для повноцінних тренувань. Тобто  все було і залишається на ентузіазмі».

      Однак сама Анна Хлістунова, яка нині живе в гуртожитку, навчаючись на другому курсі Рівненського державного гуманітарного університету за спеціальністю «фізична культура та спорт», пропозиції росіян не прийняла: «Я нікуди не збираюся їхати. Я залишаюся в Україні й бажаю покласти край розмовам на цю тему!»

      За такої патріотичної позиції чемпіонки виділення коштів для придбання квартири має підтримати і Рівнерада. Щоправда, дехто із депутатів-скептиків зауважує, що за такої кількості спокусливих пропозицій з сусідньої держави треба щось робити, щоб «золота рибка», отримавши квартиру, не «попливла кудись,  де глибше», а міський бюджет не втратив даремно понад сто тисяч гривень. Втім, як зауважив начальник міського відділу обліку та розподілу житла, нашим законодавством службового житла надавати спортсменам не передбачено.