ХРОНІКА

14.12.2006

 

Хокей

      Молодіжний чемпіонат світу (U-20). Перший дивізіон. Група А (Данія). 2-й тур. Словенія — Естонія — 4:1, Латвія — Польща — 7:2, Данія — Україна — 4:2 (2:1, 1:0, 1:1; шайби: Гардт, 7 (більш.); Поульсен, 16; Голгаард, 26; Мадсен, 55 (більш.) — Оглезнєв, 1; Борисенко, 43).

      Турнірне становище: Латвія, Данія — 6, Україна, Словенія — 3, Польща, Естонія — 0.

      Поразка українців від господарів змагань виглядає цілком логічною, якщо взяти до уваги той факт, що данці завдали вдвічі більше кидків по воротах Євгена Напненка, ніж гості турбували Себастьяна Дама (співвідношення кидків — 42:21). При цьому молоді українці відкрили рахунок уже на 56-й секунді матчу, а четверту шайбу у свої ворота пропустили під завісу гри в меншості, коли ще були шанси відновити рівновагу.

* * *

      НХЛ. «Торонто» — «Тампа-Бей» — 5:4 (Понікаровський («Торонто») — 17:41, 1+0, корисн. «-2», 2 кидки, 2 хв. штрафу; Федотенко («Тампа») — 9:23, «-1»).

      У протистоянні команд двох українських форвардів перемогу святкували «кленові листки» з Торонто Олексія Понікаровського. Наш форвард відкрив рахунок у зустрічі, записавши на свій рахунок дев'ятий гол у сезоні й випередивши в заочній суперечці Руслана Федотенка на одну шайбу.

Гандбол

      У Відні відбулося жеребкування чергових стадій єврокубків серед чоловічих команд. Єдиний представник України, «Портовик» із Південного, у чвертьфіналі Кубка кубків 24 лютого і 3 березня зустрінеться з «Гамбургом». У 1/16 фіналу німецький клуб вибив із розіграшу запорізький «ЗТР», тож у нашого чемпіона є шанс помститися за земляків.

* * *

      Невдалий виступ на чемпіонаті Європі у Швеції може дорого обійтися нашій жіночій збірній. Тепер при жеребкуванні пар стикових матчів чемпіонату світу-2007 Україна буде «посіяна» в другому кошику. Це означає, що в червні наступного року суперницею команди Леоніда Ратнера у «плей-оф» буде одна з кращих збірних Євро-2006.

Бокс

      Промоутерська компанія братів Кличків К2 підтвердила, що почала переговори про об'єднавчий чемпіонський бій між Володимиром Кличком і росіянином Олегом Маскаєвим. Проте, наголошується в заяві, «контракт ще не підписаний і додаткові умови до кінця не обговорені».