Неприємності через Банду

08.12.2006
Неприємності через Банду

«Невже я погана мати?».

      Ставши матір'ю далеко за тридцять, рідко яка жінка може бути поганою матір'ю. Адже діти у такому віці, як правило, бажані й давно очікувані. Тут навіть вульгарній Мадонні ні в чому дорікнути — мама вона просто зразкова, он навіть дитячі книжечки пише і про чужих дітей піклується. Більше того — зважилася всиновити малюка з бідної африканської країни. А от тамтешні правозахисники в зразкові материнські якості Мадонни не дуже вірять. І тому мають намір контролювати методи виховання і, що вже зовсім смішно, можливості Мадонни (однієї з найбагатших жінок світу!)  щодо того, чи здатна вона виховувати всиновленого хлопчика.

            Задля цього група правозахисників із Малаві — батьківщини малого — має щонайменше двічі відвідати лондонський будинок Мадонни, аби переконатися, що з хлопчиком на ім'я Девід Банда все гаразд — він не голодує, не доношує одяг старших дітей співачки і не отримує ляпасів по попі. Як це не маразматично звучить, але таке рішення ухвалив суд Малаві. Закони цієї країни вимагають, щоб усиновителі жили перші півтора-два роки на батьківщині прийомної дитини, де б їх дії могли контролювати представники держави. Так країна намагається захистити сиріт, яких тут близько двох мільйонів (!), від педофілів і торговців дітьми (ні того, ні іншого за Мадонною досі не помічали). А співачка порушила це правило і, отримавши тільки дозвіл на тимчасове всиновлення, відразу ж вивезла маля у Великобританію.

      Це викликало неабияке обурення малавійських правозахисників. Сама ж співачка неодноразово заявляла, що всиновила Девіда Банду абсолютно законно. Та й батько дитини Йохане Банда благав пресу і суд визнати всиновлення легальним. Однак коаліція із 67 правозахисних груп затребувала права контролю за діями Мадонни. Власне, нічого дивного: поїхати за державний кошт у відрядження до Британії, та ще й потрапити за поріг дому самої Мадонни — ну хто ж відмовиться від такого задоволення?