ХРОНІКА

06.12.2006
Легка атлетика

      Українець Дмитро Барановський фінішував другим на марафоні (42,195 км) у японській Фукуоці, пропустивши вперед лише знаменитого Хайле Гебреселассі з Ефіопії (2 год. 6 хв. 52 сек.). Минулого року Барановський в Японії святкував перемогу і встановив новий рекорд України. Цього разу Дмитро знову покращив національне досягнення більш ніж на хвилину (2:07.15), трохи випередивши на останніх метрах ще одного з фаворитів забігу — марокканця Джоада Гаріба (2:07.19).

Шахи

      Львів'янин Василь Іванчук виграв Меморіал Капабланки, що проходив на Кубі. Підсумкове становище після двоколового турніру: Іванчук (Україна, рейтинг — 2741) — 6,5; Бареєв (Росія, 2683) — 6; Мітон (Польща, 2638) — 5; Домінгес (Куба, 2655) — 4,5; Брузон (Куба, 2648), Ногейрас (Куба, 2554) — 4.

Боротьба

      Маріупольський «Азовмаш» став бронзовим призером клубного чемпіонату Європи з греко-римської боротьби, що відбувся в Хорватії. У груповому турнірі українці виявилися сильнішими за місцеву «Віндію» (7:0) і сербський «Пролетер» (4:3). У півфіналі «Азовмаш» поступився російському «Москва-МГСФО» (3:4), який і став чемпіоном, а маріупольці розділили третє місце з турецьким «Стамбулом».

Бокс

      Збірна України виграла в Чикаго матчеву зустріч у команди США з рахунком 7:4. Перемоги у своїх боях здобули Георгій Чигаєв, Максим Третяк, Дмитро Булєнков, Микола Семеряга, Денис Пояцика та В'ячеслав Глазков. Суперник Ісмаїла Сіллаха відмовився від двобою так само, як не вийшов на ринг і наш Віталій Волков. За очками програли Іван Редкач, Олександр Стрецький, Олександр Усик.

* * *

      Минулої неділі в Тампі 30-річний українець Віталій Ципко з Дніпропетровська за очками програв десятираундовий бій екс-чемпіону світу у другій середній вазі Джеффу Лейсі. Один суддя зафіксував нічийний рахунок (95:95), а двоє інших, земляки Лейсі з Флориди, віддали перевагу американцеві (96:94).

Водне поло

      Маріупольський «Іллічівець» нічиєю 6:6 (2:3, 1:0, 1:1, 2:2) завершив перший матч 1/8 фіналу Кубка LEN Trophy проти російського «Лукойл-Спартака».

Хокей

      Білоруська екстра-ліга. Перенесений матч 36-го туру: «Гомель» — «Сокіл» — 4:1 (3:0, 0:1, 1:0; Шевелєв, 5, 16; Поліцинський, 8; Дриндін, 60 (у порожні ворота) — Матвійчук, 40 (більш.)).

Футзал

      Донецький «Шахтар» з поразки почав виступ в елітному раунді Кубка УЄФА, що проходить у Москві. Чемпіон України, який грає без травмованого основного форварда Ігоря Москвичова, поступився румунському клубу «КІП Дєва» — 3:4 (Мірошник, 11; Мінаєв, 40; Юнаков, 40 — Іоані, 7; Магуреан, 14, 30; Томеску, 38).

Футбол

      ФІФА назвала трійку претендентів на звання кращого гравця планети 2006 року, до якої ввійшли бразилець Роналдіньйо з «Барселони», француз Зінедін Зідан, який завершив кар'єру в «Реалі», й новоспечений кращий футболіст Європи-2006 італієць Фабіо Каннаваро. Оголошення переможця номінації відбудеться 18 грудня у швейцарському Цюріху.

Теніс

      Збірна Росії стала переможцем Кубка Девіса, який називають неофіційним командним чемпіонатом світу. У фіналі, що минулого уїк-енду відбувся в Москві, колектив капітана Шаміля Тарпіщева у складі Сафіна, Давиденка й Турсунова переграв аргентинців (Налбандян, Чела, Акасусо, Кальєрі) з рахунком 3:2. Повболівати за гостей прилітав колишній футболіст Дієго Марадона, але його підтримка від поразки південноамериканців не врятувала.