Круз чекає милості від Ватикану

14.11.2006
Круз чекає милості від Ватикану

Катi Холмс i Том Круз поберуться двiчi? (Фото РЕЙТЕР.)

      Поки Том Круз із Каті Холмс готуються до весілля, Ватикан ламає голову над тим, чи дозволяти цій парочці обвінчатися за католицьким обрядом. Річ у тім, що саме на такому вінчанні наполягає Каті, яка народилася у сім'ї вірних католиків і з дитинства виховувалася у релігійних звичаях. А Том, як відомо, ревний послідовник далекого від  християнства вчення сайєнтології. Каті він також перевів у свою віру, але одружуватися вона з дитинства мріяла як справжня католичка, тому відмовлятися від своєї мрії не збирається. Довелося парі звернутися до Ватикану по дозвіл.

      Як розвідали журналісти, план у наречених такий: 44-річний Круз та 27-річна Холмс одружаться наприкінці наступного тижня в Італії, у середньовічному замку Одескальчі, на озері Браччіано. Парубоцький і дівочий вечори заплановані на 16 листопада, а власне шлюбна церемонія — наступного дня. Сценарій урочистостей складав Круз: спершу пара обвінчається за католицьким обрядом, а потім, «на закуску», відбудеться «остаточне» вінчання — по-сайєнтологічному.

      Псевдорелiгiйний обряд  відбудеться в будь-якому випадку, а от чи дозволить таке богохульство Ватикан — велике питання. Як заявив в інтерв'ю пресі представник Папського престолу, якщо священик, який проводитиме церемонію, «закриє очі» на те, що після цього молодята обвінчаються ще й за сайєнтологічним обрядом, то так тому й бути. Однак офіційного рішення від Ватикану Том із Каті ще не отримували.