З усіх мистецтв найважливішим для неї є театр

14.11.2006
З усіх мистецтв найважливішим для неї є театр

      «Оскароносна» кінозірка Кейт Бланшетт вирішила повернутися до витоків — на батьківщину, в Австралію, в театр. Адже свою акторську кар'єру Кейт розпочинала саме на театральному кону в рідному Сіднеї. Тому коли їй запропонували посаду креативного директора Сіднейської театральної компанії — тієї самої, в якій Бланшетт уперше вийшла на сцену, актриса просто не змогла відмовитися. Тим паче що разом із нею на аналогічну посаду запросили і її чоловіка, драматурга Ендрю Аптона. А значить, уся сім'я нарешті буде разом, і двом малим синам акторсько-драматургічного подружжя не доведеться чекати, поки мама приїде зі зйомок в іншому місті.

      Завданням нових креативних директорів стане підготувати репертуар на сезон аж 2008 року. Окрім того, Кейт курируватиме творчі проекти — зокрема, вже цього місяця їй належить опікуватися спектаклем «Щось типу Аляски».

      Кіно 37-річна кінодіва кидати також не збирається. Однак на деякий час планує зробити у зйомках перерву — аби більше часу проводити із сім'єю. «Максимум, що я можу собі дозволити, — це зйомки протягом трьох місяців на рік, не більше.

      «Іноді, можливо, я й зможу збільшити цей термін, але тепер моє головне завдання — керувати компанією», — каже Кейт. А її чоловік запевняє, що обоє вони дуже розчулені пропозицією Сіднейської театральної компанії, а погодившись його прийняти, ухвалили найважливіше рішення з часу свого весілля.