Такі однакові виграші, але з різними наслідками

14.11.2006

      Минулої суботи віце-чемпіон країни, «Запоріжтрансформатор», створив невеличке диво, перегравши в Кубку кубків клуб HSV із Гамбурга. Тижнем раніше один із грандів німецької бундесліги не залишив каменя на камені від нашої  команди (31:16), і фахівці прогнозували поразку підопічних В'ячеслава Дідушенка ще й у рідних стінах. Але у складі української команди на майданчику запорізької «Юності» з'явилося підсилення у вигляді екс-«француза» Руслана Прудіуса й основного воротаря Євгена Будка, що відновився після травми.

      У дебюті поєдинку гості справді повели в рахунку. За вісім хвилин до перерви восьмий номер володаря Суперкубка Німеччини, бразильський легіонер Бруно Соуза, закинув восьмий і дев'ятий голи, знову вивівши «Гамбург» уперед. Однак Віталій Нат зрівняв рахунок, подавши сигнал для подальшого наступу. У другому таймі на майданчику домінувала наша команда. Молодий і амбітний «ЗТР» заграв розкуто, чим спантеличив досвідчену команду, середній зріст гравців якої, до речі, майже два метри! Найчастіше Горан Стоянович виймав м'ячі із сітки після кидків Сергія Онуфрієнка: в активі нашої «трійки» аж 13 голів! У підсумку, українці таки здобули втішну перемогу з рахунком 27:24 (13:9), однак до 1/8 фіналу пройшов клуб із Гамбурга. Запоріжці ж обнадіяли уболівальників і фахівців перспективою, ефектно грюкнувши на прощання дверима.

      Шанс помститися за земляків може незабаром випасти чемпіону України — «Портовику». Команда з Південного посіла третє місце на груповому етапі Ліги чемпіонів і тепер продовжить похід у Кубку кубків. Також у Європі залишилися броварський «Будівельник» і луганський «Буревісник», які подолали третє коло Кубка виклику.

 

ТАБЛО

      Чоловіки. Кубок кубків. 1/16 фіналу. Повторні матчі. «ЗТР» — «Гамбург» — 27:24 (перша зустріч — 16:31).

      Кубок виклику. 1/16 фіналу. Повторні матчі. «Берген» (Норвегія) — «Будівельник» — 34:32 (21:29), «Трабзон» (Туреччина) — «Буревісник» — 18:27 (15:25).

      Ліга чемпіонів. Група Н. 6-й тур. «Портовик» — «Брегенц» (Австрія) — 27:24, «Монпельє» (Франція) — «Вальядолід» (Іспанія) — 29:29.

      Підсумкове становище: «Вальядолід» — 10, «Монпельє» — 9, «Портовик» — 4, «Брегенц» — 1.