«Іронія долі-2». Рязанов ні при чому

10.11.2006
«Іронія долі-2». Рязанов ні при чому

Кадр iз фiльму «Iронiя долi»-1.

       Щоразу під Новий рік ми з друзями... Ні, не ходимо в лазню, а дивимося, як це роблять герої комедії Ельдара Рязанова «Іронія долі». І так уже ми звикли до цієї картини, що без неї навіть відмовляємося визнавати факт зміни порядкового номеру поточного року. Але життя не стоїть на місці, тож незабаром традиційне олів'є готуватимемо під дещо іншу історію, з робочою назвою «Іронія долі-2».

      Сиквел відомої комедії Ельдара Рязанова знімає молодий, але вже відомий режисер Тимур Бекмамбетов, автор «Нічної варти». Картина має вийти у 2008 році - команда проекту планує «підмутити» цей фільм до 30-річчя оригінальної версії «Іронії долі».

      Сценарій фільму написав Олексій Слаповський, який також має досить привабливий послужний список робіт у кіно (Слаповський - автор сценарію «Дільниці» та «Зупинки за вимогою»). Він запропонував наступний розвиток подій. Надя через деякий час таки їде від Лукашина, виходить заміж за Іполита, а Женя, посипаючи голову попелом, одружується з Галею. У Жені з Галею народжується син Женя, а в Іполита і Наді - донька Надя. Діти виростають, Женя, як і тато, стає лікарем. Одного разу, трішки не розрахувавши дозу алкоголю, напередодні Нового року вирушає до Санкт-Петербурга... Далі - за текстом: 3-тя вулиця Будівельників, будинок 25, квартира 12 і чарівна дівчина Надя, та сама донька Іпполита і Наді, яка має нареченого Іраклія...

      В «Іронії долі-2» знімаються Андрій Мягков, Барбара Брильська, Олександр Білявський, Олександр Ширвіндт... А ось Юрій Яковлєв (Іполит) від участі в цьому фільму відмовився категорично. «Мене кликали у цю картину, - зізнався Юрій Якович. - Надiслали сценарій. Я прочитав його і залишився до цієї історії байдужим. Не буду грати Іполита. Як на мене, «Іронія долі» - фільм у єдиному екземплярі. Це завершена історія, і ми в ній усе сказали». Щоправда, як запевняють продюсери, ця позиція Яковлєва - не остаточна. На відміну від рішення Міли Йовович, яка таки відмовилася від ролі доньки Наді та Іполита - зірку Голлівуду дуже кликали у цю стрічку, але вона віддала перевагу іншим проектам. Та без нових облич «Іронія долі-2», звісно ж, не обійдеться - свою згоду на участь у фільмі дали Костянтин Хабенський та Гоша Куценко.

            А тим часом «батько» «Іронії...» Ельдар Рязанов зовсім не збирається витрачати час на образи і всього себе віддає іншому сиквелу - «Карнавальній ночі-2». Цей фільм також буде дуже схожим на оригінал 50-річної давнини. У «Карнавальній ночі-2 » знімаються Сергій Маковецький, Олена Бабенко, Сергій Безруков, Марія Аронова, Валентин Гафт, Дмитро Певцов...