Хочеться новенького? Посмаж «Кока-колу»!

09.11.2006

      Скільки вже лікарі розповідали, закликали й попереджали: не пийте «Кока-колу» і їй подібні напої, отрута це для організму! А народ усе одно п'є. Більше того, незабаром, можливо, буде ще і... їсти. Будете сміятися, але 36-річний програміст Абель Гонсалес із Далласа, що в американському штаті Техас, вигадав новий спосіб вживання «Кока-коли»: виявляється, її можна... смажити.

      Рецепт такий: напій змішують із обсмаженим полуничним варенням (теж щось новеньке), в отримане «тісто» вмішують кілька ягід свіжої полуниці, формують кульки й кидають у розжарену олію. Після обсмажування виходять «пончики», які кладуть у склянку, поливають «Кока-колою», збитими вершками, додають цукор з корицею - і десерт готовий.

      Щиро кажучи, після цього опису складається враження, що їсти таку гидоту неможливо. Однак, судячи з того, що, представивши свій винахід на виставці досягнень Техасу, Абель Гонсалес за 24 дні роботи виставки продав понад 35 тисяч порцій нової страви, вона цілком їстівна. Абелю присудили премію за найбільш творчу новацію в галузі продуктів харчування. А коштував десерт 4,5 долара за порцію.