«Атомне кошеня» вступиться за честь земляка

08.11.2006
«Атомне кошеня» вступиться за честь земляка

Дженнi, Лiз i Наташа iз групи «Атомiк кiттен».

      Улюблене дівчаче тріо багатьох шанувальників доброї музики і яскравої жіночої вроди «Атомік кіттен» знову виступить разом. Щоправда, радіти рано - дівчата не збираються возз'єднатися й відновити стару славу: їхній спільний концерт відбудеться тільки один раз. Дженні Фрост, Ліз Маклернон і Наташа Гамільтон заспівають єдиним гуртом, як у старі добрі часи, заради звичайного хлопця з Ліверпуля Майкла Шилдса. Мета у дівчат благородна: підтримати англійця, якому зараз непереливки.

      Річ у тім, що недавно Шилдса засудили до 15 років тюремного ув'язнення. І то не на батьківщині, а в далекій Болгарії. Як стверджувало обвинувачення, 19-річний Майкл, затятий уболівальник «Ліверпуля», 30 травня минулого року за «доброю» традицією навіжених англійських фанатів влаштував у одному з барів на болгарському курорті «Золоті піски» п'яний дебош, під час якого, зокрема, проломив каменюкою голову бармена Мартіна Георгієва, який спокійно собі стояв за барною стійкою. Служителі болгарської Феміди такої наруги над співвітчизником не потерпіли й засадили Шилдса на 15 років за грати, та ще й зобов'язали виплатити постраждалому 120 тисяч болгарських левів (приблизно 72 тисячі доларів).

      Сам уболівальник свою вину категорично заперечує і доводить, що нікого камінням не бив. Арештували його нібито помилково, адже навіть свідки доводили, що хлопець, який бив бармена, був чорнявим. Майкл має світло-русяве, навіть можна сказати, біляве волосся, однак після того, як болгарські правоохоронці арештували його разом з іще кількома підозрюваними (за принципом «хапай усіх великих чоловіків, одягнених як нападник»), свідки, не без допомоги поліції, вирішили, що найбільш подібний до «убивці» саме Шилдс. Бідолаха в розпачі, його батьки стомилися переконувати болгарське правосуддя, що їхній син ніколи й мухи не образив, а болгари затялися: винен, і все тут.

      Натомість співвітчизники Майклові вірять беззастережно. Вони створили на його захист окремий сайт (www. freemichaelshields. org) і ревно відстоюють невинуватість ліверпульця. Тепер, крім «простих» захисників, хлопець має й «зіркових». Окрім «Атомік кіттен», які з такої нагоди заспівають разом після дворічної перерви, у концерті на його підтримку візьмуть участь популярні у Великій Британії гуморист Рікі Томлісон, співачка Глорія Гейнор, гурти the Bay City Rollers та The Farm. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, учасники концерту планують зібрати суму штрафу, який треба виплатити постраждалому бармену, аби Шилдса принаймні переправили на батьківщину, до британської в'язниці.