ХРОНІКА

08.11.2006

Тріатлон

      Українець Володимир Полікарпенко посів третє місце на етапі Кубка світу в мексиканському Канкуні, поступившись лише іспанцеві Хав'єру Гомесу й чеху Філіппу Оспали. Цей успіх дозволив 34-річному спортсменові набрати 247 очок у загальному заліку Кубка світу й піднятися з п'ятої на третю сходинку. Попереду в чемпіонаті «залізних людей» - той же Гомес (322), який у цьому році став недосяжним для суперників, i австралієць Калефельд (250).

Хокей

      Результативно провели чергові матчі в НХЛ наші легіонери. У Нью-Йорку місцеві «Айлендерз» поступилися «Тампі-Бей» - 1:5. Єдину шайбу в господарів закинув українець Олексій Житник (22 хв., 2 кидки, «+1»), для якого цей успіх став другим у сезоні. 34-річний захисник уже третю гру поспіль не залишає лід без набраного очка. Натомість у складі гостей шостою гольовою передачею в чемпіонаті відзначився Руслан Федотенко (19 хв., 3 кидки, «+1»).

      Ще в одному матчі вчора зранку за київським часом «Торонто» на власному майданчику переграло «Філадельфію» - 4:1. У господарів гол і результативний пас на свій рахунок записав наш Олексій Понікаровський (16 хв., 2 кидки, «+1», 2 хв. штрафу). В активі колишнього киянина - вже по шість передач і закинутих шайб.

Баскетбол

      У першому матчі жіночого Кубка Європи запорізька «Козачка» розгромила в групі J австрійський «Густіно тігерс» - 87:53 (Жержерунова (28), Сильянова (23) - Мрачнова (17)).

Бокс

      Новий чемпіон світу в суперважкій категорії за версією WBO - 34-річний американець Шеннон Бріггс. Білорус Сергій Ляхович утратив цей титул, програвши Бріггсу двобій у місті Фінікс технічним нокаутом в останньому, 12-му, раунді. Перед заключним відрізком бою 30-річний Ляхович, на думку всіх трьох суддів, вів за очками, але спершу опинився у нокдауні, а за кілька секунд до завершення поєдинку - і в нокауті. На той час білорус уже припинив захищатися і після серії нищівних ударів у голову випав із рингу просто на стіл перед арбітрами.

      Щоправда, білорус разом зі своїм менеджером Івайлом Готцевим подали протест, оскільки рефері дав сигнал про завершення бою на сім секунд пізніше, ніж було потрібно, а також не відрахував належні правилами 20 секунд, упродовж яких боксер, що випав з рингу, має самостійно на нього повернутися.